Weekenden d. 23.-24. september bød på sæsonstart i ligaen og 1. division. De øvrige hold startede sæsonen tidligere i september, og er generelt kommet godt fra start. Det kom også til at gælde for ligaholdene denne weekend.

Ligaherrerne kom fra start med to sejre! Hjemmekampen mod oprykkerne fra ST om lørdagen i Løvvang lignede ellers lidt af et mareridt. Stenhuset kom bagud 6-18 efter de første tre serier, men så blev bøtten vendt og kampen blev vundet 28-20.
Søndag ventede Brasilia i Odense Bowlinghal - en udebane, som Stenhuset historisk set har haft meget svært ved at løse. Det blev en lavscorekamp på vanskelige baneforhold, men Stenhuset vandt kampen 22-26 :-)

Ligadamerne viste sig værdige til titlen som forsvarende danske mestre, da holdet på udebane vandt over to af sidste sæsons slutspilsdeltagere. Lørdag bød på en klar sejr i Tårnby på Amager over SAS med 14-34, mens søndagens sejr i Køge blev på 20-28 over Ravnsborg.

Herrernes 1. divisionshold gennemgik en spillemæssigt horribel weekend og kunne slet ikke løse hjemmebaneolien. Heldigvis havde modstanderne det også svært, og i to tætte kampe tabte vi lørdag 22-26 til Silkeborg, samt 20-28 til Fight fra Herning. Der skal andre boller på suppen i de kommende kampe, men det var trods alt glædeligt, at en forfærdelig omgang bowling resulterede i 42 point.

Herrernes 3. hold var tæt på en meget overraskende sejr over BC Royal i Frederikshavn, men det endte 30-18 til hjemmeholdet efter at de vandt 16-0 i de to sidste serier. Stenhuset spillede dog en god kamp. Der var debut til Ronni Reedtz.

4-mandsholdet vandt 2-8 ude over SFFB Sæby og måtte have assistance af to ungdomsspillere pga. mange afbud. Oscar og Mayan gjorde en fremragende indsats.

Tunge skyer har i dette forår hængt over flere af Stenhusets herrehold. Ligaherrerne har ligget lige omkring nedrykningsstregen stort set hele sæsonen. Herrernes 1. divisionshold har hele sæsonen ligget under nedrykningsstregen, og damerne har mistet en del af deres forspring i grundspillet til Trekanten.

I weekenden d. 13.-14. maj gik ALT op i en højere enhed!

Det hele startede lørdag formiddag i Løvvang Bowling Center. Her skulle Stenhuset 2 (herrer) spille et svært lokalbrag mod LBC 2. Kravet var en sejr, og der skulle 8 point mere på kontoen end Smut, der også havde en svær kamp i Kolding.

Stenhuset spillede en fornuftig kamp og dominerede i kampens første 2/3. Vi fik skabt os en føring på 23-9, inden LBC vandt de to sidste serier med 6-2, således at kampen sluttede 27-21. Derefter skulle vi spændt vente på resultatet fra Kolding, hvor Trekanten 2 spillede mod Smut. Resultatet af denne kamp blev 34-14 til hjemmeholdet, og dermed slutter Stenhuset 6 point over nedrykningsstregen. En sæson mere i 1. division var sikret - med mindre altså ligaholdet rykkede ned! Det ville nemlig betyde en dominoeffekt, og ville skubbe Stenhuset 2 ned i 2. division.

Lørdag eftermiddag slog damerne BK Lucky med 32-16 og samme dag vandt Trekanten 38-10 over Brasilia. Stenhuset havde før weekenden et forspring på 10 point, og dette fik Trekanten som det fremgår ikke indhentet. Stenhuset vinder dermed ligaens grundspil, og har førstevalg af modstander i semifinalen, når DM slutspillet finder sted i forbindelse med DM ugen i Aalborg d. 23-25. juni.

Lørdag eftermiddag fik vores bedste herrehold en ordentlig kæberasler, da Trekanten smadrede os med 6-42 på vores egen hjemmebane. Stenhuset spillede en fornuftig kamp, men vi må erkendte, at de mangedobbelte danske mestre fra Kolding er absurd gode i øjeblikket.

Før søndagens kampe lå Stenhuset, SAS og BK Center indenfor 2 point i den samlede stilling. I dag skulle det derfor afgøres, hvem der skulle følge Enghaven ned i 1. division.

I denne duel viste Stenhuset stor styrke. Vi spillede en flot kamp og sendte Brasilia (der slutter på ligaens fjerdeplads med adgang til slutspillet) hjem til Odense med et klart nederlag på 30-18. SAS tabte 23-25 i Vejle. BK Center tabte 36-12 i Brørup, og trak dermed det korteste strå i nedrykningskampen.

I 4-mands open række B sluttede Stenhuset sæsonen af med at besejre BK Skive med 10-0 på hjemmebane i Løvvang. Holdet slutter dermed på 4. pladsen.

Herrernes 3. hold skulle søndag bruge 6 point i sæsonens sidste kamp på hjemmebane mod SFFB Sæby for at sikre oprykningen til 2. division efter en suveræn sæson i 3. division. Herrerne fører i skrivende stund 32-0 (!) og dermed er oprykningen en realitet. SÅ FLOT!!

Lørdag vandt Stenhusets ungdomshold hhv. guld og sølv i pulje A. Læs mere om dette under ungdomsnyheder.

Held og dygtighed var med Stenhuset denne sæson, som slutter som en stor succes. Vores damer kvalificerer sig til slutspillet som nummer 1. Vores to bedste herrehold overlever i Danmarks bedste rækker, og 3. holdet spiller i næste sæson i 2. division. 
Og lad os så ikke glemme, at Stenhuset også suverænt vinder Aalborg Kredsens lokalturnering efter sejre i 14 ud af 15 kampe!

Efter lørdagens semifinalesejr over SAS København spiller Stenhuset søndag d. 26/6 DM finale over 2 kampe mod Trekanten-KIF fra Kolding. Første kamp spilles 09.00 og anden kamp kl. 13.30.

DM slutspillet i bowling er dette år en del af DIF's DM-uge: https://www.dif.dk/dm-ugen

FØRSTE FINALEKAMP:

De to hold så i kampens indledning meget jævnbyrdige ud, uden at det var det helt skræmmende niveau, der blev udrullet. Trekanten trak mod slutningen af første serie det længste strå og vandt 2/3 doubler, samlet 6-2 (1117-1141). Herefter så Stenhuset ud til at få klart momentum, idet vores hold var klart bedst i anden serie, som vi vandt 8-0 (1265-1132). Mie scorede højst med 230, mens Lone med 195 var eneste spiller under 200. Suverænt!

Desværre for Stenhuset skiftede momentum lige så hurtigt tilbage igen. Vores hold gik helt i stå i tredje serie og havde en double på 295! Heldigvis havde vi også en på 441, som begrænsede nederlaget til 2-6 (1059-1185). Trekanten havde udlignet til 12-12 og havde momentum.

I fjerde serie fik Stenhuset igen bedst fat. Det stod hurtigt klart, at én double ville gå Trekantens vej og en anden vores vej. Det lykkedes vores hold at vinde "den tætte double", således at vi vandt serien 6-2 (1142-1132). Dermed førte Stenhuset 18-14.

Desværre for os steppede de forsvarende danmarksmestre fra Trekanten op i den sidste serie. Efter fire serier mellem 1132 og 1185 scorede vores modstandere over 1200 i begge de sidste serie, og det blev udslagsgivende. Trekanten vandt 2-6 i femte serie (1146-1246) og udlignede dermed til 20-20. Og selvom Stenhuset pressede de sorte Trekanten-spillere til det sidste i sjette serie, så blev alle doubler tabt. Serien sluttede 0-8 (1113-1216) og dermed vandt Trekanten 20-28 (6842-7049) i den første kamp, hvor Mie Agerbo med 1289 var topscorer for Stenhuset.

ANDEN FINALEKAMP:

Spændingen blev aldrig rigtig intens i den anden finalekamp. Trekanten vandt første serie 8-0 og anden serie 6-2 og var dermed foran 14-2. Deres sparesikkerhed var størst, deres træfprocent i lommen var bedre end vores. Tredje serie sluttede også 6-2, inden Stenhuset i fjerde serie fik skabt en smule spænding ved at vinde 3-5. Det ville dog kræve rent bord i de to sidste serier, og dertil var Trekanten for stærke. Femte serie sluttede 8-0 til Trekanten, og dermed vandt de samlet 31-9. Det var en klar og fortjent sejr til det hold, der på dagen var bedst!

Dermed vinder Stenhuset sølv i årets dameliga.

Stenhuset afviklede tirsdag d. 19. marts 2019 sin årlige generalforsamling.

Klubbens ærespokaler blev uddelt som følger:
Ærespokal damer: Gik til Lone T. Thomsen for stor frivillig indsats for klubben, uovertruffet humør, flotte resultater og god holdånd.
Ærespokal herrer: Gik til Lars Møller Jensen for stor frivillig indsats som formand for Stenhuset i perioden 2008-2018.
Else pokalen: Gik til Svend Erik Kristensen for stor indsats som træner, initiativmand bag ungdomsafdelingen i Aars m.v.

Formandens og udvalgenes beretninger blev godkendt uden mange kommentarer.

Regnskabet såvel som budgettet blev godkendt.

Bestyrelsens forslag om ændring til bestemmelserne, således at kontingentbetaling pr. 1/4 2020 baseres på et pointsystem, blev vedtaget med 17 stemmer for og 9 imod. Således vedtager fremtidige generalforsamlinger et basiskontingent, samt satser for de forskellige rabattrin, som man kan opnå ved at yde en frivillig indsats i klubbens tjeneste.

Valg:
Bestyrelsen: Genvalg til kasserer Kirsten Larsen, ungdomsleder Per Høberg og seniorleder Henrik Klujeff. Alle blev valgt for to år.

Der var genvalg til revisor, revisorsuppleant, bestyrelsessuppleanter, ungdomsudvalg, festudvalg og internetudvalg.

I spilleudvalget var der genvalg til Carina Enevold Andersen og Morten Jacobsen. Per Dennis Nielsen blev valgt som nyt medlem efter at Stefan Schou Larsen takkede nej til genvalg.

Tak til dirigent Svend Erik Larsen og til alle fremmødte for en god generalforsamling og gode debatter i god tone.

Stenhuset gik søndag videre i jydsk turnering.

Dagens absolut mest bemærkelsesværdige historie stod Gabi for, idet han præsterede en seriedifference på 214!!! Pga uheld på motorvejen kom Gabi for sent til start og scorede derfor 53 i første serie. Senere i kampen præsterede han 267.

Det blev til 8/12 point, hvilket rakte til videre avancement og dermed adgang til zonefinalen. Henrik Jensen præsterede 4/6 serier over par!

Godt spillet boys!

Stenhusets herrehold i årets udgave af jydsk-fynsk turnering spillede sig sikkert videre til anden runde efter en imponerende god præstation i Hjørring Bowling Center. 

Stenhuset sluttede på førstepladsen med fire sejre i fem kampe. Kun HIK Bowling formåede at besejre Stenhuset.

Stenhusets hold bestod af Gabi, Bo, Daniel og Dion.

Tillykke til drengene med en rigtig god præstation.

Efter tre år i træk med bronzemedaljer stod Stenhusets damehold søndag formiddag klar på banerne i Århus/Viby til DM finalen mod de forsvarende danske mestre fra Trekanten-KIF. Stenhuset havde sikret sig adgangen til finalen efter lørdagens semifinalesejr over RBK 90.

 

DM finalen afvikles over to kampe. Såfremt de to hold vinder en kamp hver, skal der spilles én afgørende serie om guldet.

 

Stenhusets hold bestod af: Randi B. Christensen, Mika Guldbæk, Lone Toft Thomsen, Maria Bak Gerding, Anne H Knudsen, Stine S. Johansen, Rikke N. Johansen og Charlotte B. Madsen.

 

Den første finalekamp blev en vaskeægte gyser, som havde alt: Intensitet, nerver, god bowling og små marginaler.

 

Stenhuset kom skidt fra start og tabte den første serie 6-2 (1123-1053). Flere af Stenhusets spiller havde svært ved at greje banerne fra start. Helt anderledes så det ud i anden serie, hvor Trekanten fortsatte på samme niveau, mens Stenhuset løftede sig betragteligt. Stenhuset vandt serien 0-8 (1135-1240). Mika Guldbæk (255) og Charlotte Madsen (226) førte an i festlighederne.

 

I tredje serie lagde Stenhuset fundamentet for sejren, da en tæt serie blev vundet 2-6 (1179-1195). Hele holdet præsterede på et stabilt højt niveau omkring de 200 i snit.

 

Foran 16-8 måtte Stenhuset sande, at intet er ovre før ”den fede dame synger”. Trekanten kom tilbage i kampen og vandt den næste serie 6-2 (1240-1231). Sikken er serie. Stenhuset manglede blot en spare for at sejren var tippet den anden vej. Det var Lone Thomsen (254) og Randi Christensen (236), der førte an. 

 

Femte serie blev endnu en gyser. De to hold vandt en double hver, og den sidste lå ”på vippen”. Trekanten havde mulighed for at sikre sig sejren med en spare i sidste slag, men det blev i stedet en miss. Dermed sluttede serien uafgjort, og Stenhuset sikrede sig 3 point mod 5 til Trekanten. Keglefaldet endte 1190-1137 i Trekantens favør. 

 

Det ene point skulle vise sig vitalt, for Stenhuset sikrede sig sejr i to doubler i sjette og sidste serie. Dermed fik vi modstået presset fra Trekanten, som spille kampens bedste serie med 1304-1237. Pointene endte 4-4 og dermed vandt Stenhuset kampen 23-25 (7090-7171). 

 

Stenhusets topscorer blev Mika Guldbæk (1268) og Randi Christensen (1253). 

 

Dermed havde Stenhuset det bedste udgangspunkt forud for anden finalekamp. 

 

Også den anden finalekamp startede med en nervøs og meget tæt serie. Ingen af de to hold spillede champagnebowling, men hvad serien ikke havde i verdensklassebowling, havde den i spænding. Stenhuset vandt kun én double, men sikrede sig med hiv og sving den samlede sejr på keglerne. Serien sluttede 4-4 (1094 til Stenhuset og 1088 til Trekanten). 

 

I anden serie kom Stenhuset under kraftligt pres. Midtvejs i serien så Trekanten ud til at hive en sejr på 8-0 i land, men Stenhuset kom tilbage og fik sikret sig to meget vigtige point i kraft af en fænomenal afslutning af Mika Guldbæk og Randi Christensen. Sidstnævnte scorede 244. 

 

I tredje serie overtog Stenhuset igen overhånden. Ingen af doublerne var reelt tætte, men Stenhuset spillede rigtig god bowling. Trekanten vandt en enkelt double, men Stenhuset sikkert vandt de to andre. Dermed sluttede serien 6-2 til Stenhuset (1259-1185), og i den samlede stilling var der udlignet til 12-12. Mika og Randi var flyvende i denne serie med 237 og 235.

 

Fjerde serie blev fantastisk velspillet og endnu et kæmpe drama. Mika/Randi vandt deres double sikkert efter fremragende spil (426-339), mens Stine/Maria trods rigtig god bowling måtte indkassere et nederlag (437-480). Rikke og Charlotte var ude i en gyserserie, som hele vejen igennem lå lige på vippen. Før 10. rude var Stenhuset bagud med 10 kegler, så presset lå på os. Trekanten præsterede to spares. Det samme gjorde Charlotte, og så valgte Rikke at lukke med 3 strikes. Det gav Stenhuset sejren med 13 kegler. Dermed vandt Stenhuset serien 6-2 og bragte sig foran 18-14. 

 

Femte serie blev bestemt ikke Stenhusets bedste. Trekanten fandt det gode spil frem, og allerede halvvejs gennem serien stod det klart, at 2/3 doubler var tabt. De tabte begge med ca. 100 kegler. Randi/Mika førte relativt stort, men blev mod slutningen af serien indhentet. I sidste rude var Mika uheldig med en split, mens Trekantens sidste spiller lavede en 9'er. En spare ville sikre en 8-0 sejr til koldingenserne, men nerverne kom i vejen. Det blev en miss, og dermed reddede Stenhuset 2 point med en margin på 5 kegler. Stillingen før sidste serie var dermed 20-20 og kravet til Stenhuset var 4 point.

 

Sjette serie blev en meget tæt affære. Serien bar præg af sin store betydning, men det lykkes for Stenhuset at vinde 4 point. Trekanten vandt to doubler med hhv. 22 og 10 kegler, mens Stenhuset vandt den sidste med 58. Dermed endte anden kamp i DM finale serien uafgjort 24-24. For Stenhuset var dette nok til at vinde det danske mesterskab! Rikke og Charlotte var seriens topscore med 225 og 212. Dermed vinder Stenhusets sit 12. danske mesterskab og det første siden 1998.

 

Se masser af billeder i klubbens facebook gruppe

I bededagsweekenden blev der traditionen tro spillet DM single og double. 

For Stenhusets vedkommende var det damespillerne, der gjorde den bedste figur. 

Mika Guldbæk scorede 1512 i indledende runde, men fik med 1692 i kvartfinalen spillet sig helt op på den fjerdeplads, der gav adgang til semifinalen. Mikas margin til nærmeste forfølger endte med at være 15 kegler. Det var især scoren på 259 i 8. og sidste serie i kvartfinalen, der sikrede semifinaleadgangen.
I semifinalen skulle Mika op imod Pernille W. Rasmussen fra Trekanten - en kamp, som Mika desværre tabte 211-221. Dermed nåede hun ikke frem til den endelige finale, som Mai Ginge (Trekanten) endte med at vinde.

Randi B. Christensen scorede 1565 i indledende runde (hvilket rakte til bronze i double sammen med Sascha Wedel fra Trekanten) og 1591 i kvartfinalen. Det rakte til en samlet 6. plads.

Se hvordan alle andre spillere fra Stenhuset klarede sig på www.bowlingsport.dk/dmsd2018

I weekenden blev der spillet regionsmesterskabet (breddemesterskaber), hvor Stenhuset var stærkt repræsenteret.

Det endte med følgende GULDmedaljer:

Herre A: Martin Rosenkvist
Herre B: Svend Erik Kristensen
Herre C: Svend Erik Larsen

Udover denne magtdemonstration var der også flere sølv og bronzemedaljer til Stenhuset. Stort tillykke!

Stenhusets damehold (Lone, Anne, Carina og Maria) fuldendte i weekenden en fantastisk sæson i Jydsk/fynsk turnering med en guldmedalje :-)

Stenhusets største konkurrent var Trekanten, som i øvrigt også var det eneste hold, der besejrede Stenhuset. Det blev dog alligevel os, der løb med guldet, da vi samlet havde større keglefald end koldingenserne. 

STORT tillykke med guldet!