Mika Guldbæk modtager SIFAs talentpris

SIFA (Samvirkende Idrætsforeninger i Aalborg) overrækker hvert år en talentpris til en ung idrætsudøver mellem 14 og 16 år, som på helt særlig vis har gjort sig bemærket indenfor sin idræt. Der er næsten 50 forskellige idrætsgrene og flere hundrede idrætsforeninger, som kan indstille kandidater til denne pris. I år tilfaldt æren Stenhusets Mika Guldbæk, og vi er meget glade for og stolte over, at SIFA valgte at imødekomme klubbens indstilling.

I forbindelse med klubmesterskabet d. 27/8 fik Mika overrakt pokalen, en gave og en check på kr. 3000,00 af SIFAs næstformand, Tem Frank Andersen.

Begrundelsen for tildelingen følger her i sin fulde længde:

Nørresundby d. 6. april 2014

Indstilling til SIFAs talentpris 2014

Bowlingklubben Stenhuset indstiller hermed Mika Guldbæk (født 10/9 1999) til SIFAs talentpris 2014.

Mika er et usædvanligt bowlingtalent, og har allerede i en alder af 14 år opnået helt unikke resultater. Ud over de sportslige resultater er Mika en livsglad, selvstændig og viljefast pige, som på forbilledlig vis formår at balancere mellem sjov og alvor i sin sport.

Mika har deltaget ved samtlige Danmarks Bowling Forbunds ungdoms-ranking stævner i denne sæson. Ved disse stævner deltager den samlede Danmarkselite på ungdomsfronten – typisk ca. 200 deltagere fra det ganske land. Hun har opnået store resultater ved mere eller mindre samtlige stævner. Hvis man tager de seneste stævner som eksempel kan nævnes, at hun vandt Copenhagen Youth Open i august 2013, samt blev topplaceret ved SMUTs ungdomsstævne i Odense i september, SAMs Ungdomstræf i Løvvang Bowling Center i november og KBUs ungdomsstævne i Rødovre i januar. Hun er således kvalificeret til Danmarks Bowling Forbunds ungdoms-ranking finale i maj 2014, hvor hun skal forsøge at tage det sidste skridt i Danmarks fornemmeste ungdomsturnering. I 2013 lykkedes det hende nemlig at blive nummer 2 i finalen.

Mika har også vundet ganske mange mesterskabsmedaljer i denne sæson. I december 2013 blev Mika Guldbæk således jysk mester i mix sammen med Patrik Jannik Kristensen fra Stars & Strikes Horsens. I januar 2014 var Løvvang Bowling Center i Nørresundby vært for de jyske ungdomsmesterskaber (individuelt og double), og her sikrede Mika sig et dobbelt jysk mesterskab efter en spillemæssigt fremragende præstation. Således har hun i indeværende sæson vundet det jyske mesterskab i samtlige de tre discipliner, som findes.

Mika blev for nylig udtaget til det danske pigelandshold (U18), som består af 4 spillere. Landsholdet skal spille EM i påsken 2014, og det er ganske bemærkelsesværdigt at bevise sig værdig til pigelandsholdet allerede i en alder af 14 år.

Mika har i sæsonen 2013/14 hævet sit spillemæssige niveau til nye højder. Hun har slået utallige jyske og danske rekorder, og er i øjeblikket indehaver af følgende danske rekorder: puslinge mix (2, 3, 4, 5 og 6 serier), junior piger 2-mands hold (3, 5 og 6 serier) og junior mix (4, 5 og 6 serier). Dertil kommer en lang række jyske rekorder.

På holdplan i Stenhuset har Mika gennem hele sæsonen spillet på Stenhusets førstehold i ungdomsligaen.

I sin klub Stenhuset er Mika et stort aktiv. Hun er et stort forbillede for sine klubkammerater, især for Stenhuset mange pigespillere i puslinge- og junioralderen. Når klubben har brug for hjælp stiller Mika gerne op, og hun er meget deltagende i klubbens liv. Én af Stenhusets helt store indtægtsskabende aktiviteter er karneval i Aalborg, og her deltog  Mika i 2013 med heldagsvagt på karnevalslørdagen. Om der skulle samles flasker, fejes eller tælles gæster i indgangene, så gik Mika på med krum hals.

Mika Guldbæk blev i 2013 hædret med Stenhuset ærespokal for ungdom.

Mika yder en ihærdig træningsindsats. Hun træner fast hver tirsdag og torsdag i klubregi. Hver anden mandag deltager hun i Danmarks Bowling Forbunds talentcenter nord, som holder til i Løvvang Bowling Center. Disse træningspas er hver gang på tre timer. Derudover kan hun sagtens være at finde på bowlingbanerne onsdag eller fredag, enten sammen med sine veninder fra klubben eller sammen med sin mor eller far, som også bowler.

Af disse grunde mener vi, at Mika Guldbæk vil være en værdig modtager af SIFAs talentpris 2014.

Template Design Ext-joom.com