Flotte præstationer af Stenhusets spillere ved Køge Youth Masters

Af: Claus Lunding Sørensen

Sæsonens sidste ranking stævne Køge Youth Masters blev i weekenden d. 4.-6. marts afviklet i Køge Bowling Center, og Stenhuset havde i år 10 spillere med til start. Stævnet var sidste stop i ranking turneringen, ligesom det også var sidste stop på den internationale ungdoms tour YET.

I kategori 1 gjorde Benjamin Nørgaard god figur og sikrede, med 928 på 6 serier, en plads i top 8 finalen som nummer 5. I kategori 2 imponerede Christine med flotte 1261, og sikrede sig første pladsen videre til top 8 finalen. Også Mika og Emma kom videre til finalen som nummer 5 og 6. Camilla slutter som 16 og Maria som nummer 21.

I kategori 3 var Stefan weekendens helt store overraskelse. ”Flyvende” ind fra Nordjylland fredag aften ankom han til Køge, lavede flotte 1296 og sikrede sig 6. pladsen ind i top 16 finalen. Stefan skulle senere vise at han slet ikke var færdig med at imponere i denne weekend. Men mere om det senere……. I samme kategori lignede Jeremy længe en der ikke havde planer om at spille finaler, men med to serier tilbage af kvalifikationen satte han en slutspurt ind, og med 255 og 257, sikrede han sig en finaleplads med 25 kegler ned til cuttet. I samme kategori sluttede Jeppe som nummer 35 og i kategori 4 sluttede Daniel nr. 21.

I finalerne blev første runde endestationen for Benjamin, der tabte til Malte fra Ravnsborg 2-1. Også Jeremy måtte indkassere et nederlag i første runde, da han tabte 2-1 til Andreas Andreasen, der i kampen lavede turneringens højeste serie, 297, imod Jeremy.
Hos pigerne trak Christine og Emma desværre også de korteste strå i deres kampe, og tabte begge to knebent 2-1 i to, ellers meget velspillede kampe.

Og så tilbage til Stefan. Stefan havde trods en flot præstation i kvalifikationen en meget svær dag foran sig. 1. runde. Ungdomslandsholds- og Herreliga spiller Patrik Sørensen fra LBC, på papiret en meget svær opgave for Stefan, men hold nu op en kamp det var. 1. serie ligner et festfyrværkeri af strikes. Stefan fører hele vejen, men en sublim afslutning af Patrik sikre ham sejren 244-246. 1-0 til Patrik. I 2. serie fortsatte det gode spil, og Stefan så længe ud til at trække det korteste strå, men på en vidunderlig afslutning med 5 strikes ud af 5 mulige vinder Stefan serien 231-227. 1-1. Og hvad gør man når man spiller mod en god bowler? Ja så må man bare bowle endnu bedre. Og det gjorde Stefan så. Strikes i de 8 første ruder, og en sikker sejr på 278-163. 2-1 og vanvittige 751 på 3 serier. 2. runde var så endnu en svær kamp. Landsholdsspiller Rasmus Bering var næste modstander, og kampen lignede hele vejen 1. runde.  Stefan vinder den første, taber den næste og afgør det selv i 3. serie. 2-1 til Stefan. Og nu var han i top 4. Her stod han overfor Jeremys overmand Andreas Andreasen. Kampen blev knapt så velspillet og efter 2 serier med lave scores var stillingen 1-1. Der skulle en god 3. serie til igen. Og det gjorde Stefan så. 242 mod Andreas’ 188. Og så var Stefan i finalen.
Finalen blev en svingende omgang. 247 i den første og sikker sejr. 165 i 2. serie og et nederlag. Og så stod vi pludselig i finalens 3. serie 10 rude. 3 Strikes fra Stefan i 10. rude og han vinder titlen med én kegle. Det første slag bliver en strike, men desværre stoppede festen der. Stefan taber finalens afgørende serie 223-236, og slutter på en imponerende 2. plads. Stefan spiller weekenden med 210 i snit og finalernes 12 serier med 216 i snit. Virkelig, virkelig imponerende!

I kategori 2 var Mika forsvarende mester, og havde derfor en titel at forsvare. Og ja, det gjorde hun. Med sejre på 2-1 i både top 8 og top 4, var Mika uden de helt store problemer videre til finalen. Og så skruede hun lige op for niveauet, 201 og 259, og kampen var slut med resultatet 2-0 til Mika. Mika virkede hele vejen igennem finalen sikker, rolig og stabil hvilket sendte hende sikkert hele vejen til finalen, hvorefter hun satte trumf på. Endnu en gang, en virkelig flot præstation af Mika.