Taj Mahal of Tenpins

Jeg er for tiden på ferierejse i USA, og vil berette om en bowlinghal som jeg besøgte i torsdags hvor vi var i Reno, Nevada.

I midten af Reno, der nok er mest kendt for sine mange casinoer og på mange måder er en lillebror til Las Vegas, ligger "National Bowling Stadium" en bowlinghal med 78 baner, som åbnede i 1995. Bowlinghallen benyttes til turneringer og mesterskaber, den kan ikke benyttes til træning og almindeligt spil. Du kan læse mere om hallen på denne side fra "Visit Reno-Tahoe" eller på Wikipedia. Hallen kaldes for "Taj Mahal of Tenpins".

National Bowling Stadium

Jeg mener at huske at der blev afholdt verdensmesterskaber i hallen for en del år tilbage.

Vi boede lige ved siden af, og om formiddagen ville vi kikke forbi for at se om der var åbent. Da vi kom ind af hovedindgangen blev vi mødt med en skulptur med titlen "America Goes Bowling", en familie der ser ud til ikke at kunne komme hurtigt nok ud at bowle.

America goes Bowling

Herfra var der en lang rulletrappe der ledte op til selve bowlinghallen. Det var et utroligt syn at se 78 baner lagt ved siden af hinanden og uden piller. Der var ingen skærme over tilløbsbanerne, fordi scoretavlerne er placeret som storskærme helt nede ved keglerne og sådan en skærm er to baners bredde, og to billeder lodret.

National Bowling Stadium baner

National Bowling Stadium baner

Hallens personale var igang med at oliere baner til en mix-turnering som for tiden afholdes i hallen. Bag en del af banerne er placeret et tilskuerområde med siddepladser til mange hundrede som i en biograf.

National Bowling Stadium tilskuerpladser

I hallen var der også en kæmpe proshop med et udvalg af udstyr jeg aldrig har set tilsvarende. Proshoppen er flere hundrede kvadratmeter, og har en fullsize bowlingbane hvor der kan foretages bowlinganalyse med avanceret computerbaseret måleudstyr. Desværre tillader tidens flybagageregler ikke de store indkøb af bowlingudstyr.

Senere på dagen tog vi tilbage til hallen for at se deltagerne i mix-turneringen spille. Der var ingen spillere som var på højt niveau. Mange bowlere deltager sikkert bare for at få muligheden for at spille i denne fantastiske bowlinghal.

Som kontrast overnattede vi i byen Chester, Californien et par dage inden vi kom til Reno. Her var det meste af byen, som er et vintersportssted, lukket men byens bowlinghal var dog åben.

Chester bowlinghal

Vi kikkede lige forbi, og fik set en 8 baners hal der sikkert er typisk for en mindre amerikansk by.

Template Design Ext-joom.com