Repræsentantskabsmøde i Danmarks Bowling Forbund

Der blev i dag lørdag afholdt det årlige ordinære repræsentantskabsmøde i Danmarks Bowling Forbund. Mødet fandt sted i Fredericia idrætcenter. Fra Stenhuset var jeg repræsentant. Mødet startede kl. 10.00 og sluttede ca. kl. 19.15.

Det var et specielt vigtigt møde fordi flere vigtige ting var på dagsordenen. Forbundet har en elendig økonomi med en negativ egenkapital på 2 mio. kr., og der var forslag om at klubbernes bidrag skulle øges i form af forhøjede licensafgifter og kampafgifter. Endvidere skulle et meget vidtgående reformforslag behandles, og der var forslag om at damernes liga og divisionsrækker skulle overgå til 4-mands hold.

Se repræsentantskabsmappen for 2014 her.

Der var mødt 104 stemmer frem ud af 196 mulige.

Beretningerne blev alle godkendt. Disciplinærudvalgets formand Henning Salling trak sig fra sin post under sin beretning. Efter den seneste sag, hvor Forbundsbestyrelsen har overtrådt klubskiftereglerne i §22, stk. 2.1 (reglen om 3 måneders karantæne ved klubskifte midt i sæsonen), hvilket disciplinærudvalgets formand karakteriserede som magtmisbrug, ønskede han ikke at fortsætte på posten.

Regnskabet for 2013 blev godkendt, efter en del debat. Ligeledes blev det reviderede budget for 2014 godkendt.

Herefter blev forslag til ny struktur for Danmarks Bowling Forbund præsenteret. Jan Donde fremlagde planerne, og meddelte at man ønskede en mere realistisk proces, som anvender den nødvendige tid, til at få det ordentligt analyseret og gennemarbejdet. Der fremsættes derfor tidligst et nyt lovkompleks til næste års ordinære repræsentantskabsmøde. Endvidere er der nedsat et strukturudvalg med deltagelse af de to unionsformænd for KBU og JBU, to repræsentanter fra Forbundsbestyrelsen samt udviklingschefen (Jan Donde). Forslaget blev herefter godkendt.

Forslag til ny paragraf om klubfusion (§5, stk. 8) blev vedtaget.

Forslag om ændring af licensperioden til at følge sæsonen fremfor kalenderåret (§6 stk. 5) blev nedstemt.

Forslag om at pensionister skal betale fuld licensafgift (betaler halv licensafgift nu - §6, stk. 6), blev nedstemt.

Forslag om at klubber med 50 licenser eller flere fremover kan møde med enten en eller to repræsentanter (§10, stk. 1.1) blev vedtaget.

Forslag om at repræsentantskabsmøde skal afholdes hvert andet år i vest og øst (§10, stk. 4) blev nedstemt.

Forslag om at repræsentantskabsmateriale først skal ud to uger før (mod nuværende fire uger - §10, stk. 5) blev trukket af forslagsstiller.

Forslag om ny struktur på dagsorden til repræsentantskabsmøde (§10, stk. 7) blev vedtaget.

Forslag om at pris (nu 20 kr.) på erstatningsmedlemskort fastsættes på det årlige repræsentantskabsmøde (§22, stk. 1) blev vedtaget.

Forslag om at ungdomsspillere under 15 år må deltage i seniorstævner (§25, stk. 2) blev efter en lang debat vedtaget.

Forslag om at suspendere reglerne for Danmarksturneringen (så DT-udvalget bestemmer reglerne - §33) blev klart nedstemt.

Forslag om at damer må spille på herrehold i divisionerne (minimum 50% herrer på holdet - §33, stk. 1), blev vedtaget.

Forslag om 4-mands hold i dameligaen og damedivisionerne blev nedstemt. Der spilles fortsat 6-mandshold (§33, stk. 1.3).

Forslag om at der spilles 6 serier i ligaen og 1. division hos både herrer og damer blev vedtaget (§33, stk. 1.4). 2. division er fortsat 4 serier. Konsekvens er at 1. division damer nu skal spille doubler. Der er fremover kun to 2. divisioner hos damerne (øst og vest). Der er maksimalt 10 hold i 1. division og 2. division.

Forslag om at trioer spiller på samme banesæt (§33, stk. 1.7.1) blev trukket af forslagsstiller.

Forslag om nye 3. divisioner (nyt §33, stk. 1.8) blev trukket af forslagsstiller.

Forslag om at suspendere gældende op- og nedrykningsregler (§33, stk. 3 og 11) blev klart nedstemt.

Forslag om at afskaffe specielle liga olieprofiler blev nedstemt.

Det var nu tid til at fastsætte licensgebyr og kampgebyrer. Forbundsbestyrelsen havde stillet forslag om pæne prisstigninger. Jeg stillede forslag om uændrede licensgebyrer og kampgebyrer. Forbundsbestyrelsen trak deres forslag om forhøjelser og bakkede uændrede licensgebyrer op. Herefter forsøgte Forbundsbestyrelsen at få opbakning til ændrede kampgebyrer under dække af der var tale om en hamonisering af en meget kompliceret gebyrstruktur. Det kom dog frem at der var tale om betydelige prisstigninger. Forslaget blev nedstemt, hvilket resulterede i uændrede kampgebyrer. Det viste sig efterfølgende at forskellen mellem de nuværende kampgebyrer og de foreslåede kampgebyrer var 600.000 kr.

Den efterfølgende behandling af budgetforslag for 2015, blev således berørt af at Forbundsbestyrelsen ikke kunne få opbakning til prisforhøjelser. Indtægterne blev reduceret med 750.000 kr., hvilket medførte at budgetforslaget gik fra et overskud på 139.000 kr. til et underskud på 611.000 kr. Forbundsbestyrelsen fik mandat til at finde de nødvendige besparelser, eller om nødvendigt at indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde.

Leif Hansen fra BeachBowl blev valgt som suppleant til Forbundsbestyrelsen. Øvrige poster var genvalg.

Næste års ordinære repræsentantskabsmøde afholdes lørdag d. 9. maj 2015 i nærheden af Fredericia.

Template Design Ext-joom.com