Ny kugletype forandrer bowlingsporten

Stenhuset er blevet bekendt med at en ny kugletype er kommet på markedet i USA. Kuglen blev lanceret torsdag d. 1. april ved en stor pressebegivenhed i Reno, Nevada hvor der også var mulighed for at se kuglen i aktion.

Den nye kugletype er baseret på flere højteknologiske materialer, der bl.a. bruges indenfor rumfart. Overfladen er belagt med nanoteknologi, og er stærkt olieafvisende, hvilket indebærer at kuglens friktion med banen er stort set ubetydelig.

Stenhusets Henrik Klujeff er den første dansker som har fået mulighed for at afprøve kuglen, hvilket er sket i dybeste hemmelighed. Henrik blev af fabrikanten udvalgt som følge af hans spillestil med mange rotationer.

Efter at have afprøvet kuglen i nogle dage udtaler Henrik Klujeff: "Det er den største nyskabelse jeg har oplevet indenfor bowlingen. Den skruer stort set ikke, selv med mine mange rotationer, og faktisk kan jeg opnå yderligere mellem en halv til en hel rotation med den nye kugletype".

"Ydermere har kuglen den fordel at man kan spille både strike og sparespil med samme kugle, hvilket jeg ved at også flere af mine holdkammerater kan få glæde af. Fordi kuglen nu følger en lige linie, er der ikke længere tvivl om hvor kuglen rammer ved spareslagene".

Efter at kuglen er blevet afprøvet af flere professionelle bowlere i USA, er det forventningen at spillere med mange rotationer kan opnå en fremgang i deres snit på 30 til 40 kegler pr. serie. Det må således forventes at den nye kugletype snart vil blive udbredt til de fleste bowlere.

Fordi kuglen både er velegnet til første og andet slag, vil det blive almindeligt i fremtiden at bowlere kun medbringer en kugle når der skal spilles. Dermed bliver det meget lettere at rejse som bowler, og det har faktisk allerede fået den konsekvens, at kugletasker til en kugle, er udsolgt fra alle de største fabrikanter.

Henrik Klujeff vil benytte den nye kugle i forbindelse med Løvvang Easter Challenge der afholdes i påskedagene.

Template Design Ext-joom.com