Stine og Kim blev DANSKE MESTRE

Danske Juniormestre 2009 - Kim Knudsen og Stine Nørgaard Johansen

Køge Bowling Center lagde i denne weekend baner til de danske ungdomsmesterskaber for juniorer. Dette mesterskab blev en historisk triumf for Stenhusets ungdomsspillere, der ikke alene hjemførte danske mesterskaber i såvel pigernes som drengenes række – det skete oven i købet på en måde, som fortjener al mulig respekt og lovprisning. 

Allerede i de indledende runder viste Stenhusets Stine Nørgaard Johansen og Kim Knudsen, at de tilhører den absolutte danmarkselite. Stine N. Johansen scorede imponerende 1276 (213 i snit) på 6 serier, og lå dermed på en suveræn førsteplads efter indledende runde. Samtidig sikrede Stine sig, sammen med sin makker Maria Pedersen fra Grindsted BK, en guldmedalje i det danske mesterskab for doubles (2-mandshold), som var afgjort efter de seks indledende serier. Stine og Maria vandt med en margin på næsten 250 kegler til nærmeste forfølgere.  

I drengerækken var Stenhusets Kim Knudsen oppe mod nogle hårde nysere. Selvom han præsterede 1201 på 6 serier (200 i snit) lå han efter indledende runde ”kun” på 5. pladsen. Dog var adgangen til semifinalen sikret, hvor opgaven bestod i at sikre sig en forbliven i top-6, hvis deltagelsen i trinfinalen skulle blive en realitet. 

Stine N. Johansen havde ingen problemer med at slippe gennem semifinalen. Selvom spillet blev en smule mere jordnært (1106 på 6 serier) holdt hun fast i førstepladsen, og dermed skulle hun indtræde på sidste trin i finalen, hvorfor hun allerede var sikret mindst en individuel sølvmedalje. I drengenes semifinale viste Kim Knudsen, at han er blandt de allerstørste talenter, som findes i dansk drengebowling i øjeblikket. På semifinalens seks serier scorede han hele 1286, og avancerede dermed fra femte- til andenpladsen i den samlede stilling, hvor resultatet fra indledende runde blev lagt sammen med resultatet fra semifinalen. Med en total på 2487 var Kim sølle tre kegler efter Victor Gundersen fra BK Center (Rødovre), der snuppede førstepladsen efter semifinalen. Dermed var Kim sikret mindst en bronzemedalje i trinfinalen. I double blev Kim i øvrigt nummer 4 sammen med sin makker, Oliver Hansen fra Kolding. 

I trinfinalen startede nummer 5 og 6 fra semifinalen med at spille mod hinanden over én serie. Vinderen gik så videre for at spille mod nr. 4 o.s.v. Stine N. Johansen trådte som nævnt ind på finalens sidste trin, hvor modstanderen var Pernille Rasmussen fra Stars & Strikes Horsens. Stine vandt den første serie i suveræn stil med 217 – 159. Anden serie derimod blev op ad bakke for Stine, der endte med at tabe 145-192. I sidste og afgørende serie (sidste kamp i trinfinalen spilles som bedst af tre serier) fik publikum al den spænding, som hører til en DM finale. Det endte med, at Stine skulle spare sin 10. rude for at vinde serien, hvilket lykkedes. Dermed kunne Stine kalde sig dobbelt dansk mester for juniorer – en formidabel præstation af det 15-årige talent fra Nørresundby. 

Drengenes finale blev en rigtig gyser. På næstsidste trin skulle Kim Knudsen op imod Andreas J. Nielsen fra den lokale klub Ravnsborg. Efter en intens, velspillet og højspændende serie vandt Kim 193-191. Dermed skulle Kim i den sidste serie op imod Victor Gundersen fra Center. Denne kamp blev endnu en demonstration af Kims store talent. Kim skulle kun bruge to serier til at vinde finalen 201-177 og 213-191. Dermed kan Kim Knudsen kalde sig dansk mester for junior drenge – og begge guldmedaljer skulle med bussen hjem til det nordjyske.  

Stenhuset ønsker både Kim og Stine et KÆMPE STORT tillykke med et unikt resultat. Alle øvrige resultater fra stævnet kan ses på www.bowlingonline.dk. Tak til Grethe for rollen som turleder!

 

Template Design Ext-joom.com