Repræsentantskabsmøde i Danmarks Bowling Forbund 2017

Der blev i går lørdag d. 20. maj 2017 afholdt ordinært repræsentantskabsmøde i Danmarks Bowling Forbund. Mødet blev afholdt i Lanes & Lounges i Tårnby.

Fra Stenhuset deltog Erik og jeg som repræsentanter.

Om formiddagen blev der afholdt vestudvalgsmøde, hvor alle klubber fra vest deltog. Der var til mødet mødt 32 stemmer, ud af 114 mulige, så mødet blev beslutningsdygtigt idet det var over grænsen på 25%.

På mødet blev turneringsudvalgets beretning behandlet, og stort set hele behandlingen omhandlede et frustrerende forløb, hvor forbundsbestyrelsen ikke ville godkende de propositioner som turneringsudvalg vest har udarbejdet. Dette har medført at DBwFs turneringsbestemmelser ikke er fulgt, idet de kræver at propositionerne er offentliggjort senest 1. maj.

Der blev valgt en formand for vestudvalget, en post som har været vakant siden vestudvalget blev oprettet. Formand blev Kurt Gaundorf. Ny budgetansvarlig blev Ole Guldager Jensen. Genvalgt som aktivitetskoordinator blev Torben Rasmussen. Nyvalgt som sekretær blev den tidligere budgetkoordinator Bente Christensen.

Turneringsudvalget vest består af Formand Torben Rasmussen, Robert Rasmussen, Jørgen Larsen, Jesper Jensen, Ole Drensgaard og Charlotte Leen.

Om eftermiddagen blev repræsentantskabsmødet afholdt. Der var til mødet mødt 57 stemmer, ud af 177 mulige. Dette møde var dermed også beslutningsdygtigt idet krævedes mindst 45 stemmer til stede.

Der er indstiftet en bowlingens ”Hall of Fame”. Det første medlem blev Helge A. Larsen.

Der blev ikke tildelt en årets leder på repræsentantskabsmødet.

Forbundsbestyrelsens beretning blev vedtaget, efter en længere debat med fokus på økonomi, hvor et afsnit i beretningen om omlægning af Forbundets indtægtsgrundlag, blev omdefineret til et orienteringsafsnit uden forbindende for repræsentantskabet. Omlægningen blev af forbundsbestyrelsen betegnet som at det bliver billigere at spille bowling, men i praksis er det alene en omlægning hvor man opkræver indtægter i samme niveau som tidligere, bare med andre betegnelser.

Udvalgsberetningerne blev alle godkendt.

Regnskabet for 2016 blev godkendt.

Der blev behandlet en række forslag om ændringer af love og bestemmelser. Det blev vedtaget at det fremover er klubbens ansvar at anmelde rekorder opnået i turneringskampe. Det blev vedtaget at opvarmning ikke er underlagt spillereglerne. Det blev forkastet at op- og nedrykningsreglerne kan gælde samlet for flere turneringer. Dvs. at det fortsat er muligt at anvende spillere fra de bedste hold i samme weekend på lavere rangerende rækker som ikke er 6 mandshold. Det blev vedtaget at trækker en klub et hold fra holdturneringen bliver klubben ansvarlig for alle tab som opstår hos forbund og modstanderhold som følge heraf.

Budget 2017 blev vedtaget, efter en længere debat, hvor det blev besluttet at forhøje ungdomsudvalgets budget med 42.000 kr., østudvalgets budget med 18.000 kr. og administrationens budget med 60.000 kr., sidstnævnte til fortsat udbetaling af kørsel i forbindelse med turneringskampe. Forbundsbestyrelsen var afvisende overfor at forhøje ungdomsudvalgets budget, men dette blev med stort flertal vedtaget af repræsentantskabet. Endvidere ønskede forbundsbestyrelsen at hæve serieafgiften som kompensation for de øgede omkostninger, men dette blev med stort flertal afvist af repræsentantskabet. De ekstra 120.000 kr. tages fra det budgetterede overskud på 400.000 kr., således dette reduceres til 280.000 kr.

Budget 2018 og 2019 blev vedtaget.

Der blev foretaget valg til en række poster. Ole Kristensen blev nyvalgt til forbundsbestyrelsen, og der blev ikke valgt en suppleant til forbundsbestyrelsen. Nyvalgt som formand for disciplinærudvalget blev Jørgen Botting. Øvrige blev genvalgt.

Næste ordinære repræsentantskabsmøde bliver lørdag d. 26. maj 2018 i Midt- eller Nordjylland.

Mødet blev afsluttet ca. kl. 19.30.

Template Design Ext-joom.com