Aalborg Cup 2014 afviklet

Tirsdag og torsdag i indeværende uge, afviklede Aalborg Kredsen deres årlige sæsonopstarts turnering, Aalborg Cup.
Stenhuset var repræsenteret med 4 hold; 2 herrehold og 2 damehold.

Aalborg Cup afvikles over forskellige discipliner, som man med sine placeringer samler points til sit hold. Der er præmier til de 2 bedst placerede hold, når turneringen er slut. Der spilles 3 seriers trio, 3 seriers double og 4 seriers 6-mandshold. Herefter går de 8 bedste individuelle spillere videre til masters finalen, hvor der spilles om yderligere points til holdet.

Spillet blev begge dage afviklet under en ufattelig høj varme/fugtighed i hallen, hvilket gav problemer for mange spillere. Det var som om hallen aircondition anlæg ikke virkede optimalt.

Tirsdag startede vi kl. 18:00 med trio. Spillet var generelt for alle hold på et lavt niveau. Scores var lave og det viste sig hurtigt at topholdene skulle findes blandt de sparesikre. LBCs 2 herrehold gik fra start i spidsen og endte også på de 2 første placeringer. Kun 1 trio fra Stenhuset formåede at sikre sig en placering, som udløste point til hold, nemlig holdet bestående af Christine, Lone og Maria med en 5. plads. Det så bestemt ikke godt ud for de fleste af Stenhusets spillere, og forhåbentlig kunne der findes andre kræfter til de næste 3 serier, hvor der skulle spilles double

Fra start af double begyndte flere at Stenhusets spillere at lave flere kegler. Det generelle niveau i turneringen var fortsat lavt, så 200 inkl. handicap lignede en score, man rykkede kraftigt fremad på. Fra første serie indtog Per D. Nielsen og Henrik Binderup 1. pladsen. Denne holdte de hele vejen hjem og hev gode points til Stenhusets 2. hold herrer. På 2. pladsen stod der ligeledes Stenhuset, i form af Per Høberg og Rune Chrostensen. Ikke nok med det - På 3. pladsen havde vi endnu et hold med Peter Mølgaard og Morten Jacobsen. På 5. pladsen, og dermed også lige indenfor i points, lå Grethe Kristensen og makkeren Karen B. Olsen. Double må derfor siges at være en success.
Efter lørdag var intet afgjort. Alle hold var fortsat i spil, da der spilles om mange points i torsdagens 6-mands hold disciplin.

Torsdag startede vi igen kl. 18:00. Nu var det tid til den store disciplin, nemlig 6-mandshold. Der var for alle Stenhusets hold behov for at hente så mange points som muligt i denne disciplin. 1. Hold herrer lå stærkt ud med et resultat på 1205 i rene kegler, hvilket også var nok til at indtage 1. pladsen. 2. serien blev på 1180 rent. Dette gjorde at holdet nu førte med 100 kegler ned til nummer 2 og næsten 200 til nummer 3. Samtlige andre af Stenhusets hold havde det meget svært, og skulle virkelig til at finde strikes frem, for at komme med i toppen.
3. serie blev en stor fiasko for herreholdet, som måtte helt ned på 974 kegler. Samtidig tog 1. hold damer sig gevaldigt sammen og scorede 1208. Herrerne var nu overhalet og damerne indtog 2. pladsen, med kun LBC herrer foran.
I sidste serie rejste herrerne sig for alvor og fik scoret 1260 i rene kegler, hvilket var nok til at generobre 1. pladsen og dermed sikre gode points til kontoen. Damerne fastholdte ligeledes deres 3. plads. Herrernes 2. hold fik en fornuftig afslutning og sluttede på 4. pladsen. Desværre måtte vores sidste damehold indtage 8. pladsen, og dermed kun 1 point til den samlede konto.

Så var det finaletid. Stenhuset havde kun fået 2 spillere med videre, som nummer 7 og 8. Randi B. Christensen og Peter Mølgaard.
I første trin skulle placeringer 5-8 spille 1 serie, hvor de 2 laveste scores udgik. Efter en yderst spændende afslutning, fik vi Peter Mølgaard videre, mens Randi desværre måtte udgå på en samlet 7. plads.
I finalens 2. trin trådte placeringerne 3-4 fra indledende ind, sammen med de 2, som var videre fra 1. trin. Dette blev desværre endestation for Peter, som måtte se sig slået, og sluttede på en samlet 6. plads.
I den endelige finale var der spænding til det sidste. Vinderen blev Michael B. Ernst fra LBC Herrer, som vandt en bowlingkugle, samt de 14 points til holdet, som fulgte med.

8) Stenhuset Damer 2 - 4 P

Stenhuset Herrer 2 vandt derfor et gavekort på kr. 3.000,00 til restaurant MEAT i Aalborg. Holdet bestod af Kimmy, Peter, Erik, Henrik, Per D og Morten. Stort tillykke til spillerne med placeringen.