Line Marcussen lagde Tyskland for sine fødder

Stenhusets 14-årige bowlingtalent vandt det internationale påske-ungdomsstævne i tyske Wilhelmshaven.

Traditionen tro var en lille gruppe ungdomsspillere (4 drenge og 2 piger) udtaget til Stenhusets årlige påsketur til Wilhelmshaven. Deltagerne i år var: Kim Knudsen, Erik Jensen, Jesper Jensen, Jeremy Christensen, Line Marcussen og Rikke N. Johansen. I det bidende kolde forårsvejr kørte vi af sted fra Løvvang Bowling Center langfredag morgen kl. 06.00. Efter en lang køretur ankom vi til Wilhelmshaven fredag aften, hvor vi blev indkvarteret, fik lejlighed til at træne på banerne og naturligvis deltage i den store åbningsceremoni i Nordfrost Arena.

Lørdag morgen gjaldt det så de første indledende serier i double. Hvert par skulle spille fire serier, og det slap vores spillere ganske hæderligt fra. Line og Rikke spillede sig med 1273 kegler ind på en suveræn førsteplads, og vandt dermed guld i par. I tredje serie havde Rikke en serie på 223, som også blev stævnets højeste for pigerne (intil 15 år). Hos drengene spillede Jesper og Kim sammen, og de scorede 1390 kegler, hvilket rakte til en 3. plads – sølle 5 kegler fra andenpladsen. Erik og Jeremy spillede også rigtig fint. De scorede 1301 og blev nummer 4.

Resten af lørdagen blev så brugt på strandtur, shopping og naturligvis på den traditionelle lederturnering, hvor Henriette, Per og Veronica kunne få lejlighed til at vise talenterne frem. Turneringen var krydret med diverse underlige konkurrencer, bl.a. trillebørbowling og ”Der Wurm” – bowling i kålorm, hvor alle banens spillere skulle holde hinanden om livet.

Søndag formiddag var de så igen ungdomsspillerne, der var i centrum. Fire individuelle serier skulle lægges sammen med de fire serier fra double, inden 9 semifinaledeltagere skulle findes.

Hus drengene var det Kim, der klarede sig bedst. Efter 744 om lørdagen scorede han 747 søndag, og kom dermed videre til den individuelle semifinale som nummer 3 (snit:186,4). Også Jesper og Jeremy kom i semifinalen. Efter 646 om lørdagen kørte det rigtig for Jesper søndag formiddag, idet han scorede 726. Det gav semifinaleadgang som nummer 7. Jeremy kom med som nummer 9 efter 658 og 638 – rigtig flotte resultater!!!

Hos pigerne var Rikke Johansen suveræn. Efter 723 lørdag scorede hun 678 søndag, og det rakte til en sikker førsteplads efter indledende runde. Line Marcussen havde mere end svært ved de tørre baner søndag formiddag, men fik sig sneget op på 494. Det rakte til en samlet 6. plads, og dermed var også Line videre til semifinalen.

I semifinalen skulle der spilles 2 serier, hvor indledende resultat talte med. Herefter var de seks finalister til trinfinalen fundet.

Hos drengene scorede Kim 174 og 190 og forsvarede dermed sin 3. plads. Jesper og Jeremy derimod lykkedes ikke med at spille sig op i top 6, og dermed blev semifinalen endestationen.

Hos pigerne forsvarede Rikke sin førsteplads, mens Line begyndte at røre på sig. Med serier på 166 og 161 avancerede hun fra 6. pladsen til 4. pladsen inden trinfinalen.

I trinfinalen blev Lines første modstander vinderen af kampen mellem nummer 5 og 6, nemlig tyske Marie Packebusch fra FC Heidemühle. Denne kamp vandt Line i flot stil med 177-159 efter ellers at have været bagud det meste af serien. Næste modstander var så Maerise Suchitanonta fra St. Pauli Hamburg. Også denne serie vandt Line efter en fantastisk flot præstation: 194-176.

Så var der pludselig medaljer at spille om for Line, der nu skulle op mod nummer 2 fra de indledende runder, Vanessa Hoffmann fra den lokale klub, Vosslap Wilhelmshaven. I denne serie fik modstanderen aldrig gang i spillet, og Line vandt suverænt 193-103.

I den allersidste serie var det så rent Stenhuset-opgør, idet Line skulle møde Rikke. ”Der dänische Duel”, som tyskerne kaldte det. Det blev en lige kamp, som Line endte med at vinde 172-159. Dermed fuldbyrdede hun en fantastisk præstation i sin første finale nogensinde. Stoltheden var da heller ikke til at tage fejl af, og Line var ikke til at skyde igennem. Rikke viste sig som en rigtig klubkammerat, idet hun var meget glad for Lines sejr, også selvom det betød, at hun kun selv blev nummer 2.

Hos drengene fik Kim Knudsen kun en enkelt kamp i trinfinalen – Han tabte en ellers flot serie, hvor modstanderen var presset til det sidste – med 191-211 til Theis Reinhold fra ABC Delmenhorst. Dermed blev kim samlet nummer 4 i drengerækken.

Turen sluttede af med en tur i pool-hal, samt en velfortjent is på McDonalds.

Tak til spillerne for en fantastisk tur – tak til de, der har støttet os økonomisk for at gøre turen mulig – og tak til vores værter i Tyskland for en stor oplevelse. Og ej at forglemme: Tillykke til spillerne med de flotte resultater. Selvom Erik, Jeremy og Jesper ikke nåede finalen, så spillede de alle over deres daglige snit i turneringen i Wilhelmshaven.

Template Design Ext-joom.com