Landspokalfinalerne for ungdom blev en triumf for Stenhuset

Søndag d. 19. april blev landspokalfinalerne i bowling for ynglinge, juniorer og puslinge afviklet i Odense Bowlinghal, og for første gang siden 2002 havde Stenhuset kvalificeret sig til landspokalfinalerne, og endda var det både puslinge. og juniorholdet, der var sluppet gennem de mange indledende cupkampe.

 

Landspokalturneringen for ungdom spilles som 3-mandshold med reserve. Der spilles 3 serier i hver kamp, og vinderen er det hold, der på 3 serier vælter flest kegler.

 

Stenhusets puslingehold skulle op imod SISU fra Rødovre, der har vundet turneringen flere gange tidligere. Det lignede på forhånd en svær opgave for Stenhusets hold. Det var da også københavnerne, der kom suverænt bedst fra start, idet de vandt den første serie med 495-429. Det store forspring afgjorde dog ikke kampen, og Stenhusets spillere gik uimponerede til værks. I den anden serie forbedrede Stenhuset spillet betydeligt, og vandt 487-432, hvormed en stor del af det tabte var hentet ind igen. I den sidste serie viste talenterne fra Aalborg bowling i en klasse, der er usædvanlig for et puslingehold. Stenhuset vandt 529-451, og dermed blev det til en samlet sejr i finalen på 1445-1378. Stenhusets stolte puslinge kunne således løfte Danmarks Bowling Forbunds traditionsrige landspokal med stoltheden lysende ud af ansigterne. Holdet bestod af: Mika Guldbæk, Jeremy A. Christensen, Daniel Gaardbo Nielsen og Rikke Nørgaard Johansen.

 

Juniorernes landspokalfinale blev en vaske ægte gyser, som ikke var afgjort før i allersidste rude. Stenhusets favoritter var oppe imod Jackpot fra København, som bidrog til at skabe en dramatisk finale. Stenhuset vandt den første serie 529-484, men syntes ikke helt at have fat i det topspil, som har kendetegnet holdet gennem hele sæsonen. I den anden serie havde begge hold problemer, og den endte med en smal sejr til københavnerne på 485-482. Dermed havde Stenhuset det bedste udgangspunkt før den sidste serie. Denne serie endte imidlertid med at blive en førsteklasses gyser, idet Jackpot fra starten lagde sig i spidsen. Stenhuset fulgte imidlertid godt med, og kæmpede en vis legemesdel ud af bukserne. Da den sidste kugle var kastet havde Jackpot vundet den sidste serie med 560-532, hvilket lige akkurat ikke var nok. Stenhuset vandt samlet 1533 – 1519.

Holdet bestod af: Stine Nørgaard Johansen, Jesper Saksager Jensen, Erik K. Møller Jensen & Kim Knudsen.

 

Stenhuset ønsker kæmpestort tillykke med den store, historiske triumf!

Template Design Ext-joom.com