Jydsk Bowling Unions repræsentantskabsmøde 2010

Der blev i dag i Viby ved Århus afholdt ordinært repræsentantskabsmøde i Jydsk Bowling Union. I mødet deltog fra Stenhuset som delegerede: Lars Høberg, Per Høberg og undertegnede, samt Chresten som ansvarlig for resultatformidling Syd.

Beretningerne blev behandlet uden større debat. Jeg påpegede under formandens beretning, at det er uholdbart at licensadministrationen ikke er foregået efter reglerne, samt at Unionsbestyrelsen ikke har vist vilje til at få rettet op på de begåede fejl.

Regnskab og budget blev godkendt uden bemærkninger. Revisionen bemærker at de sidste års underskud kan give anledning til bekymring om egenkapitalen.

Der blev vedtaget et par præciseringer til Jydsk Bowling Unions love.

Stenhusets forslag om ændrede licensklasser blev fremmmet til Danmarks Bowling Forbunds repræsentantskabsmøde i maj måned, med den ændring at den nuværende E-klasse opretholdes som bedste klasse, idet ændringer i infosport vil koste 35.000 - 50.000 kr.

Der blev behandlet en række ændringsforslag til Danmarks Bowling Forbunds love, med henblik på stillingtagen til Jydsk Bowling Unions holdninger.

De vigtigste ændringsforslag, som alle fik tilslutning fra repræsentantskabet, vedrører:

  • at amatørbegrebet fjernes fra lovene, som følge af ændringer hos WTBA (World Tenpin Bowling Association). Det skal dog sikres at lovene opfylder kravene fra Danmarks Idræts-Forbund vedrørende amatørbestemmelser.
  • at Danmarks Bowling Forbunds repræsentantskab fremover udgøres af klubberne.
  • at der genindføres årlige repræsentantskabsmøder.
  • at Amatør- og Ordensudvalget omdøbes til Ordensudvalget.
  • at Forbundsbestyrelsen fremover skal bestå af fem direkte valgte medlemmer. Dermed skal Unionsformændene ikke længere deltage i Forbundsbestyrelsen.
  • at proportioner for Danmarksturneringen genindskrives i lovene.

Der var debat om hvorledes overgangen til ny Forbundsbestyrelse bør foregå. En vejledende afstemning gav det resultat at en overvægt af repræsentanterne pegede på, at det skal være klubberne der vælger den nye bestyrelse, og ikke Forbundets repræsentantskab, der mødes til repræsentantskabsmødet i maj måned.

Unionsformand Niels Kristian Pedersen ønskede ikke at fortsætte som formand, med den begrundelse at han ikke føler tilstrækkelig opbakning, og meddelte samtidigt at han søger opstilling til Forbundsbestyrelsen ved det kommende repræsentantskabsmøde i Danmarks Bowling Forbund.

Nyvalgt formand blev Kurt Jensen fra BKC Aalborg. Han blev valgt uden modkandidater. Kurt fortalte kort om sig selv, bl.a. om sin lange ledergerning for bowlingsporten, og at han er blikkenslager af uddannelse ligesom Forbundets direktør.

Chresten blev genvalgt som ansvarlig for resultatformidling Syd.

Template Design Ext-joom.com