Repræsentantskabsmøde i JBU's region 1

Der blev torsdag d. 11. februar 2010 i Løvvang Bowling Center afholdt ordinært repræsentantskabsmøde i Jydsk Bowling Unions Region 1, der omfatter de nordjyske klubber. Hver klub har mulighed for at deltage med to repræsentanter og fra Stenhuset deltog ungdomsleder Per Høberg og undertegnede.

Mødet blev indledt med mandaternes prøvelse og valg af dirigent, hvor Poul Erik Larsen blev valgt.

Forhandlingsprotokollen, som er referatet fra sidste års møde, blev tilføjet et par udeladte udtalelser, på foranledning af undertegnede, vedrørende den debat der var på sidste års møde om den regelstridige måde ungdomspuljespillet blev afviklet på.

Regionens formand Lars Nielsen, som blev nyvalgt på sidste års møde, og som efter min opfattelse har udført et godt arbejde for Regionen, fik mulighed for at uddybe sin holdning til licensadministrationen under JBU, og bortgangen af JBU-info.

Regionens seniorleder Ole Drensgaard talte om procedurer for flytning af kampe, og om planerne for processen for turneringsplanlægningen til den kommende sæson, hvor det påtænkes at inddrage de turneringsansvarlige i hallerne i selve planlægningen. Jeg spurgte til hvorledes Regionen forholder sig til udmeldingen fra Løvvang om søndagslukning, og det blev meddelt at bestyrelsen for Region 1 ikke havde hørt herom. Det blev af øvrige deltagende repræsentanter oplyst at der havde været en dialog mellem Aalborg Kredsen og hallen, og at den udmelding der er givet i informationsbrevet fra hallen skal opfattes således, at der holdes åbent om søndagen når der afvikles turneringskampe.

Regionens ungdomsleder Lars Høberg fik sin beretning godkendt uden bemærkninger.

Der var genvalgt til de bestyrelsesmedlemmer som var på valg.

Der var fremsendt to forslag til ændring af JBU's love. Som følge af usikkerhed om hvem der havde fremsat forslagene og om henvisninger i forslaget til andre dele af JBU's love, blev forslagene ikke behandlet.

Endvidere har Stenhuset fremsat forslag om ændring af Danmark Bowling Forbunds love vedrørende licensklasser. Der blev fremsat ændringsforslag om en lidt anden opdeling mellem klasserne i forslaget, hvilket alle kunne tiltræde. Forslaget blev godkendt, til fremsættelse på JBU's repræsentantskabsmøde i marts måned, og såfremt det her nyder fremme, til fremsættelse på Danmark Bowling Forbunds repræsentantskabsmøde i maj måned.

Herefter blev der orienteret om planer for strukturændringer i dansk bowling af Niels Kr. Pedersen, der er JBU's formand. Der planlægges fremsat forslag på Danmarks Bowling Forbunds repræsentantskabsmøde om, at der fremover afholdes repræsentantskabsmøde årligt, samt at klubberne fra 2011 skal være repræsentanter, fremfor som nu, hvor repræsentanterne vælges på unionernes repræsentantskabsmøder. Endvidere ønskes en ny struktur for forbundsbestyrelsen hvor der ønskes direkte valg af fem personer, dvs. at unionernes formænd ikke automatisk som nu, skal have plads i bestyrelsen. Der planlægges omskrivning af lovene vedrørende ordens- og amatørudvalg. Det blev også nævnt, at der forventes et forslag til ændret turneringsform, men der var ingen nærmere informationer herom. Det forventes at forslagsgrundlaget bliver offentligt indenfor to uger.

Der var efterfølgende en debat om hvorvidt det er hensigtsmæssigt allerede i 2010 at ændre valget til bestyrelsen, eller om dette med fordel kan vente til 2011, hvor klubberne vil udgøre repræsentantskabet.

Der blev valgt delegerede til JBU's repræsentantskabsmøde, og fra Stenhuset blev valgt Per Høberg, Lars Høberg i kraft af ungdomslederposten i Regionen samt undertegnede.

Under eventuelt orienterede Niels Kr. Pedersen om Infosport, og om at DIF om et år ikke længere vil stille systemet gratis til rådighed for forbundene, som herefter selv skal betale. Det forventes at omkostningen hertil bliver så betydelig, at Danmarks Bowling Forbund må finde en anden systemmæsig løsning og forlade Infosport systemet. Der arbejdes videre med en afklaring.

Template Design Ext-joom.com