Stenhuset godkendt af folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget i Aalborg Kommune har, på sit møde d. 22. september, efter ansøgning godkendt Stenhuset som en idrætsforening, der tilbyder frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde.

Det er en forudsætning for godkendelsen, at Stenhuset ændrer lovene således at det fremgår at foreningens hjemsted er i Aalborg Kommune. Bestyrelsen vil sørge for at fremsætte forslag herom ved næste ordinære generalforsamling i marts 2010.

Stenhuset ansøgning om godkendelse, er en konsekvens af at SIFA ændrede sine vedtægter på den seneste generalforsamling i foråret, således at idrætsforeninger skal være godkendt efter folkeoplysningsloven for at kunne være medlem af SIFA.

Stenhusets medlemskab af SIFA er af afgørende betydning for klubben, både for at være en del af det fælles idrætsliv i Aalborg, men også for at kunne søge tilskud til klubbens aktiviteter, primært til ungdomsarbejdet.

Stenhuset har hidtil modtaget aktivitetstilskud gennem Aalborg Kredsen. Fra og med 1. januar 2010 kan Stenhuset selv søge aktivitetstilskud og tilskud til lokaler, ligesom der kan søges øvrige puljer jf. de fritidspolitiske retningslinier.

Folkeoplysningsudvalget har besluttet at de bowlingklubber der ikke ønsker at søge om godkendelse, kan fortsætte med at lade sig repræsentere af Aalborg Kredsen.

Stenhuset vil fortsat deltage i Aalborg Kredsens arbejde med fælles dommerordning, og støtte af ungdomsarbejdet i Aalborg, herunder SAM's ungdomstræf. Bowlingorganisatorisk er Stenhuset tilsluttet Jydsk Bowling Unions Region 1, Jydsk Bowling Union, Danmarks Bowling Forbund og Danmarks Idræts-Forbund.

Template Design Ext-joom.com