1. division herrer henter vigtig sejr i topbraget i Viborg!

Lørdag stod herrenes 1. hold overfor en af sæsonens helt store prøver, en alt afgørende udekamp mod oprykningsrvialer ST fra Viborg. ST havde til kampen valgt den 48 fods olie de har spillet en del hjemmekampe på igennem sæsonen. Profilen er meget lang, og kræver at man finder de rigtige løsninger, linjer, overflader og værktøjer for at lykkedes. Det skulle dog vise sig at hvis man griber det "rigtigt" an, ville profilen være yderst spilbar, og måske endda til den højtscorende side.

Opvarmningen bar præg af at ST kendte profilen godt, hvor i mod vores spillere forsøgte sig med spillelinjer både i øst og vest. 1. serier blev også en blandet fornøjelse. Anders (249) blev seriens højeste og sikrede sammen med Torben deres 2 point, men også keglefaldet. Erik (232) var også godt kørende, men ham og Claus måtte se sig slået med én kegle efter en ærgelig 10. rude. I 2. serie var det tydeligt at vores spillere havde fundet en plan og at den var holdbar. Erik (278) og Kløjer (233) skød de højeste scores, i en serie hvor alle bowlede ganske pænt. 1339 samlet og 0-8 til os, 4-12 samlet. 

I 3. serie begyndte der at ske mærkbare ændringer i profilen. Ilæget begyndte at skrue mere og tidligere, hvorfor vores matte kugler og tidlige reaktioner blev mere og mere flade og havde svært ved at vælte 10 kegler, hvorimod ST der foretrækker mindre overflade på deres kugler og dybere linjer end os fik spillet sig mere ind i kampen. ST så længe ud til at vinde 8-0, men på en fænomenal afslutning fik Erik og Claus sikret at vi fik 2 point med fra serien, 6-2 og 10-14 samlet.

4. serie blev en god serie for os. Vi fik lavet de rigtige justeringer, begyndte at vælte mange kegler og fik for alvor presset ST. Claus (270) Martin (267) Erik (245) Jensen (245) og 1397 samlet. FREMRAGENDE BOWLING. 2-6 og 12-20 samlet. 5. serie lignede 4. serie rigtig meget, ST lavede mange, men vi lavede flere. 2-6 igen hvor Torben (279) var i særklasse. 14-26 samlet. 

I 6. serie var der igen tydelige ændringer i olieprofilens opførelse. Det var efterhånden blevet meget tidligt og meget tørt, hvorfor ST igen fik endnu bedre fat i spillet. De er bare gode til denne disciplin, og vi skal nok være ganske godt tilfredse med at serien endte 4-4. Kløjer (277) kom ind fra bænken og brillierede og vandt sammen med Torben deres serie. Martin og Anders vandt også deres serie men desvære tabte vi keglerne med 3. 4-4 og 18-30 samlet. 

Kampen var en sjov udfordring, med nogle anderledes baneforhold end vi normalt oplever i 1. division. Profilen stillede krav til at vi fik fundet ind i den rigtige zone af banen, ligesom den krævede at vi tænkte meget over overflader og linjer. Der er desværre ikke mange hold i 1. division der har niveauet til at løse denne slags baneforhold, hvorfor ST hele sæsonen har været uovervindelige på hjemmebane og scoret 40+ point mange gange. Det er skribentens opfattelse at vi løste baneforholdene rigtig rigtig fornuftigt, og dermed kunne spille lige op med ST. Og så viste vi at vi på dagen var et bedre hold end dem. I den samlede stilling springer Stenhuset tilbage på rækkens 1. plads, 4 point foran ST inden sæsonens sidste 3 kampe, hvor begge hold har identiske kampprogrammer. Team Aarhus hjemme, Outsiders ude og RBK90 hjemme. 

Kampens topscorer blev Erik 1359, Claus 1318, Martin 1109 (på 5). Stenhuset spiller søndag d. 11. marts hjemme mod Team Aarhus kl. 11.00. 

Template Design Ext-joom.com