SAMs 2014: En sand Stenhuset triumf

Løvvang Bowling Center dannede i dagene 1.-2. november 2014 rammen om et af Danmarks største og ældste ungdomsstævner, nemlig SAMs ungdomstræf. Sams ungdomstræf er i en lang årrække blevet arrangeret af Aalborg Kredsen, og stævnet har navn efter den mangeårige ivrige bowler og sportsjournalist på Aalborg Stiftstidende, Ejvind Samuelsen. Årets stævne blev afviklet i SAMs ånd: Masser af glade unge mennesker fra nær og fjern, masser af god stemning & fællesskab – og naturligvis masser af god bowling.

Rent sportsligt blev stævnet lidt af en triumf for Stenhuset. Vi havde tre håndfulde spillere til start i stævnet, og mange af disse kom med i finalespillet. I den endelige finale stod hele tre Stenhuset spillere, og bemærkelsesværdigt er det, at ynglingenes finale (de 16-18 årige) for første gang nogensinde stod mellem to Stenhuset spillere. Finalerne resulterede i en flot sejr i ynglingerækken til Jeremy A. Christensen, mens både Christine Hansen og Mika Guldbæk opnåede flotte 2. pladser. FLOT FLOT FLOT. Mere herom senere.

Allerede i de indledende runder gjorde Stenhusets spillere sig flot bemærket. I puslingerækken blev Stenhusets to unge deltagere, Viktor K. Madsen og Loke Houbo Christensen, hhv. nummer 13 og 14 med flotte resultater.
I juniorrækken indtog Stenhusets stortalent, Mika Guldbæk, førstepladsen efter indledende runde med 1243. En flot 13. plads opnåede Jacob Larsen med 943, mens Maria Jul Jensen blev nummer 18 med 893. Camilla Tranum og Nicklas Johansen blev hhv. nummer 25 og 26.

I den stærkt besatte ynglingerække havde Stenhuset efter indledende runde ikke færre end 4 spillere i top 10. Jeremy A. Christensen indtog 2. pladsen med 1222, mens Christine Hansen med 1185 var nummer 4. Emma K. M. Jensen var med 1156 nummer 6, mens Daniel G. Nielsen med 1121 var nummer 9. Udenfor finalerækkerne sluttede Jeppe Jakobsen som nummer 20, Tobias Madsen som nummer 24, Line D. Olsen som nummer 29 og Charlotte A. Tranum som nummer 34. Der var i alt 45 deltagere i rækken.

Efter de indledende runder bestod søndagens finaler af tre trin: Først matchplay (fire serier), og dernæst semifinale og finale.

Stenhusets havde ingen deltagere i puslingenes finale.

I juniorernes finale var Mika Guldbæk suveræn. I matchplay holdt hun sikkert fast i 1. pladsen med flotte 846 på 4 serier (inkl. 60 point i bonus). I semifinalen skulle hun spille mod Laura Laugesen fra Stars and Strikes Horsens (2 serier). Dette blev en knusende sikker sejr til Mika med samlet 447-300 (Mika scorede 211 og 220). På dette tidspunkt lignede Mika den eneste rigtige vinder af SAMs ungdomstræf, for hendes præstation var virkelig suveræn. Men i  finalen mod Niklas J. Sørensen fra Stars and Strikes blev en enkelt skidt serie desværre udslagsgivende. Mika tabte den første serie med 158-211, og selvom hun vandt den anden serie med 197-168 var det kun ligeved, at hun fik hentet det tabte. Mika sluttede dermed som nummer to i juniorrækken. Tillykke med en meget flot sportslig præstation.

I ynglingerækken var Stenhusets spillere de bedste i matchplay!!! Emma var bedst af alle med 778 på fire serier. Jeremy fulgte godt med (764), og da Christine scorede 761 kom samtlige tre Stenhuset spillere med i semifinalen. Super sejt!
I semifinalen skulle Emma og Christine op imod hinanden, og de gav hinanden en god kamp. Christine vandt begge serier 199-168 og 209-178, og dermed skulle hun møde Jeremy i finalen, idet han suverænt vandt sin semifinale med samlet 406-319 over Trekantens Tim Stampe.

Finalen blev meget velspillet, og efter sejre i begge serier (212-171 og 240-213) kunne Jeremy kalde sig vinder af SAMs ungdomstræf 2014.

Sikken en Stenhuset-præstation – der er ingen grund til ikke at være pavestolt. Dels af Jeremy, som vandt. Dels af Mika og Christine, som blev nummer 2. Dels af de mange andre Stenhuset spillere, som lavede flotte resultater. Dels af arrangørerne med Lars Høberg i spidsen, langt de fleste af disse er fra Stenhuset. TAK for jeres indsats.

Vi skal også have med, at der jo traditionen tro var masser af præmier i handicaprækkerne i SAMs ungdomstræf (hvor alle dyster med handicap i de indledende seks serier). Mest bemærkelsesværdigt var det, at Tobias K. Madsen vandt rækken for ynglinge (under 170 i snit) og fik en flot præmie.

Alle resultater fra SAMs 2014 (inkl. præmietagere i handicaprækkerne) kan ses her: http://bowling-aalborg.dk/page6192717.aspx