Rikke N. Johansen udnævnt som ÅRETS UNGDOMSBOWLER i Danmark

Stenhusets stortalent, Rikke Nørgaard Johansen, er i 2011 blevet kåret som Årets ungdomsbowler i Danmarks Bowling Forbund. Med udnævnelsen følger en gavecheck til en valgfri proshop, en pokal og naturligvis stor ære. Rikke fik overrakt titlen ved årets ungdoms-ranking finalen, hvor hun i øvrigt sluttede på 2. pladsen i pigernes finale.

Stenhuset ønsker Rikke et stort tillykke med en velfortjent hæder.

Vedr. indstilling af kandidat til Årets Ungdomsbowler

Bowlingklubben Stenhuset indstiller hermed Rikke Nørgaard Johansen (060896-RIJO) til titlen som årets ungdomsbowler 2011. Rikke er et stort bowlingtalent, og har allerede i en alder af 14 år opnået helt unikke resultater. Ud over de sportslige resultater er Rikke en livsglad, selvstændig og viljefast pige, som på forbilledlig vis formår at balancere mellem sjov og alvor i sin sport.

Rikke har deltaget ved samtlige DBwFs ungdoms-ranking stævner i denne sæson. Hun har opnået store resultater ved mere eller mindre samtlige stævner. Hun vandt Copenhagen Youth Open i august 2010, Køge Youth Masters i oktober 2010 i Køge, SAMs Ungdomstræf i Løvvang Bowling Center i november 2010 og KBUs ungdomsstævne i Rødovre i januar 2011. Ved de resterende stævner opnåede hun en andenplads ved Smuts ungdomsstævne i Odense og en tredjeplads ved JBUs ungdomsstævne i Holstebro. Dermed ser Rikke ud til at være storfavorit til at genvinde DBwFs Ungdoms-Ranking, som hun vandt i sommeren 2010.

Rikke har også vundet ganske mange mesterskabsmedaljer i denne sæson. I december 2010 vandt hun guld i JM mix sammen med Nichlas Christensen fra Trekanten-KIF. I februar 2011 vandt hun guld i JM double sammen med Cecilie Simonsen fra BK Ribe. Individuelt måtte hun ”nøjes” med sølv efter et knebent finalenederlag til Mette Hald fra Horsens. Ved de danske ungdomsmesterskaber i Odense i marts 2011 blev Rikke dansk mester i double, mens hun vandt en individuel sølvmedalje.

Rikke blev for nylig udtaget til det danske pigelandshold (U18), som består af 4 spillere. Landsholdet skal spille EM i München i påsken 2011, og det er ganske bemærkelsesværdigt at bevise sig værdig til pigelandsholdet allerede i en alder af 14 år. Dette sætter blot en tyk streg under Rikkes meget store talent.

Rikke har i sæsonen 2010/11 hævet sit spillemæssige niveau fra det virkeligt gode til det sublime. Hun har slået utallige jyske og danske rekorder, og er i øjeblikket indehaver af de individuelle danske ungdomsrekorder for piger over 2 serier (524), 3 serier (759), 4 serier (997), 5 serier (1213) og 6 serier (1452). Hvad angår rekorderne for 3, 4, 5 og 6 serier, så rækker disse rekorder også til at være klubrekorder for damer (18 - ?? år) i Bowlingklubben Stenhuset, og her taler vi altså om en klub, der siden stiftelsen i 1964 har fostret mange landsholdsspillere på såvel ungdoms- som seniorplan, og som har været danske mestre for hold ikke færre end 11 gange. Den tidligere rekordhaver fra Janni Hjelm, der var ligaspiller for Stenhuset og landsholdsspiller i 1990’erne.

På holdplan i Stenhuset har Rikke gennem hele sæsonen spillet på Stenhusets førstehold i eliteserien vest (sammen med Jacob Mikkelsen, 18år, Andreas Ydesen, 18år og Erik K. M. Jensen, 17år). Holdet ligger efter 9/10 spillerunder til at vinde guld i Danmarks bedste ungdomsrække for første gang siden 2002. Rikke deltager også på Stenhusets landsjuniorhold, og har ved flere lejligheder været udtaget til det jyske unionshold. 

I sin klub Stenhuset er Rikke et meget stort aktiv. Hun er et stort forbillede for sine klubkammerater, især for Stenhuset mange pigespillere i puslinge- og junioralderen. Når klubben har brug for hjælp stiller Rikke gerne op, og hun er meget deltagende i klubbens liv. Én af Stenhusets helt store indtægtsskabende aktiviteter er karneval i Aalborg, og her deltager Rikke som regel med heldagsvagt på karnevalslørdagen, ligesom hun også medvirker ved børnekarneval, battle o.s.v. Om der skal samles flasker, fejes eller sælges billetter, så går Rikke på med krum hals.

Af disse grunde mener vi, at Rikke N. Johansen vil være en værdig modtager af titlen som årets ungdomsbowler 2011.

Med sportslig hilsen

Lars Møller Jensen                                     Per Høberg
Formand, Stenhuset                                  Ungdomsleder, Stenhuset

Template Design Ext-joom.com