Stenhuset styrer!! Fantastiske præstationer i Sams ungdomstræf

Løvvang Bowling Center lagde i weekenden d. 6.-7. november 2010 baner til det traditionsrige ungdomsstæve Sams ungdomstræf, der er opkaldt efter den ivrige bowler og tidligere journalist ved Aalborg Stiftstidende, Eivind Samuelsen (Sam). Helt i Sams ånd blev stævnet afviklet under ledelse af Aalborg Kredsens ungdomsleder, Lars Høberg, og flere end 200 ungdomsspillere havde taget turen til Aalborg for at deltage i et af Danmarks største ungdomsstævner.

Stævnet blev en vaske ægte triumf for Stenhusets ungdomsafdeling, og det blev slået fast, at klubbens næste fødekæde af talenter er på vej til noget stort. Mika Guldbæk, Kim Knudsen og Rikke N. Johansen (alle Stenhuset) vandt stævnets tre hovedrækker (puslinge, juniorer og ynglinge) og sørgede dermed for, at Stenhusets hvide trøje kom øverst på podiet til alle tre præmieceremonier. En historisk og meget, meget flot præstation af vores spillere!

Lad os begynde hos puslingene. Mika Guldbæk præsterede et snit på 160 kegler i indledende runde (Mika er kun lige fyldt 11 år), og dermed gik hun videre til semifinalen som nummer 3. Jeremy A. Christensen, et andet af Stenhusets helt store talenter, gik videre som nummer fire med 951 kegler. Finalen i Sams Ungdomstræf består af tre trin. På første finaletrin (8 spillere) blev der spillet matchplay-format, og her gik både Mika og Jeremy videre blandt det fire spillere, som kvalificerede sig til semifinalen. Jeremy strøg helt til tops med 824 point (heraf imponerende 744 i rene kegler på 4 serier), mens Mika holdt fast i tredjepladsen med 748 point (heraf 668 i rene kegler). I semifinalen kom Mika og Jeremy så ud i en direkte duel, og her vandt Jeremy den første serie med 159-149, men Mika kom flot igen og vandt den anden serie 196-161. I den endelige finale skulle Mika op imod stortalentet Patrik Jannick Sørensen fra KBK/Kammeraterne. Og nu var Mika ustoppelig. I to serier udraderede hun sin modstander med seriescoren 185-144 og 223-120. Dette er den til dato største præstation (og der har ellers allerede været en del) af Stenhusets 11-årige stortalent - og klubben ønsker kæmpestort tillykke med en meget bemærkelsesværdigt resultat.

I juniorrækken kvalificerede Rikke Nørgaard Johansen sig til finalespillet på en indledende femteplads efter at have scoret 1089 på de første seks serier. Rikke plejer at "spille sig varm" i løbet af stævnet - hun har flere gange lagt sig på baghjul, for så at sætte en slutspurt ind. Dette skete igen i dag!! I matchplay-finalespillet avancerede hun fra femte- til tredjepladsen efter flot og stabilt spil med serieforløbet 211, 210, 190 og 190. I semifinalen fik Martin Ø. Pedersen fra Center ikke en ben til jorden, da Rikke besejrede ham med 211-160 og 243-167. Og trumfen blev spillet i finalen, hvor Pernille F. Nielsen fra Pin-Crackers blev slået 185-180 og 211-178. Dermed vandt Rikke juniorrækken - vel at mærke foran flere landsholdsaktuelle drengespillere!

I ynglingerække var der flere store Stenhuset præstationer at glæde sig over. Både Kim Knudsen (1231) og Stine N. Johansen (1186) slap igennem nåleøjet til matchplay-spillet (top 8), men også Martin Baun leverede med 1126 et godt resultat, der rakte til en 11. plads. I matchplay-spillet var konkurrencen hård. Stine gled ned på sjettepladsen trods et fornuftigt resultat på 740 i rene kegler på de fire serier. Fik slap lige akkurat videre til semifinalen, idet 839 (heraf 799 i rene kegler) lige akkurat rakte til fjerdepladsen. I semifinalen skulle Kim op imod Louise Andersen fra Brasilia, og denne kamp vandt Kim sikkert med 193-167 og 180-152. Finalemodstanderen hed Carsten W. Hansen fra Aalborg Bowling Team, og i en meget tæt finale opnåede Kim en velfortjent trium: I første serie tabte han 215-237, men i anden serie leverede han et prægtigt comeback og vandt 228-197. Dermed vandt han samlet finalen med en margin på 9 kegler.

Til Mika, Kim og Rikke: FLOT GÅET! I har leveret en præstation i særklasse, som alle i klubben har grund til at være stolte af.