Masser af Stenhuset-medaljer og imponerende rekorder ved JM ungdom

Løvvang Bowling Center lagde i weekenden d. 30.-31. januar 2010 baner til de jyske ungdomsmesterskaber i bowling. Trods det bidende kolde vintervejr havde en stor flok ungdomsspillere fra alle afkroge af Jylland fundet vej til Nørresundby for at konkurrere om mesterskaberne i single og double for puslinge, juniorer og ynglinge, hhv. drenge og piger.

Ved dette års mesterskab var der én spiller, der levere en præstation helt ud over det sædvanlige. Stenhusets Rikke Nørgaard Johansen leverede et resultat, som er uden historisk sidestykke i dansk bowlinghistorie. Det 13-årige kæmpetalent vandt det jyske mesterskab såvel individuelt som i double sammen med Cecilie R. Simonsen fra BK Ribe - men ironisk nok var det ikke det dobbelte jyske mesterskab, der var det mest imponerende; det var måden, det skete på. I lørdagens indledende runder scorede Rikke 1452 point på seks serier. Dette er et gennemsnit på 242 kegler pr. serie. Med resultatet slog Rikke ny jysk og dansk rekord for junior piger (13-15 år) på 2, 3, 4, 5 og 6 serier (amerikansk spillemåde). Resultatet rækker også til klart at slå ynglingerekorderne - og det skal bemærkes, at de gældende rekorder alle var sat af tidligere landsholdsprofiler. Og endelig rækker resultatet til at sætte nye klubrekorder for damer i Stenhuset på 3 serier (759), 4 serier (997), 5 serier (1213) og 6 serier (1452). Det skal bemærkes, at Stenhuset er en klub med 46 år på bagen, som har vundet det danske mesterskab hele 11 gange. Nu indehaves klubrekorderne altså af et 13-årigt stortalent.

Rikke Johansens jyske mesterskab kom i hus efter en score på 1231 i søndagens semifinale, og dermed gik hun videre til trinfinalen som nummer ét. Modstanderen i guldfinalen blev klubkammeraten Karina Kristensen, som også spillede et rigtig flot JM. Hun scorede 1077 i indledende runde og 1122 i semifinalen. På trinfinalens andet trin spillede Karina en fremragende serie mod Pernille Rasmussen fra Stars and Strikes Horsens, som hun vandt 223-183. Guldfinalen blev dog suverænt vundet af Rikke med seriescorerne 207-155 og 248-144. Dermed blev det jyske mesterskab for junior piger fuldstændig domineret af Stenhuset. Der var guld til Rikke Johansen, og dobbelt sølv til Karina Kristensen, idet det også blev til sølv i double sammen med Malene Frederiksen fra Grindsted BK.

Der var også andre medaljer at glæde sig over for Stenhuset i et ganske fremragende mesterskab. Et andet af klubbens store talenter er puslingespilleren Jeremy A. Christensen. Efter 1150 i indledende runde blev det til et fænomenalt resultat på 1205 i semifinalen, hvilket bl.a. rakte til en ny dansk rekord på 5 serier AM. Disse resultater placerede Jeremy på en flot førsteplads inden trinfinalen, hvor han trådte ind på det tredje og afgørende trin. Her blev modstanderen Patrick Sørensen fra århusianske KBK/Kammeraterne. Jeremy tabte den første serie med 143-187, men vandt så den anden med 210-167. Dermed skulle de to drenge ud i en tredje og afgørende serie, som desværre endte med århusianske sejr på 146-194. Jeremy fik dog en flot sølvmedalje, og i double blev det også til sølv sammen med netop Patrick Sørensen. Guldet gik til Benjamin Hansen (Stars and Strikes) og Alex Pedersen (Trekanten).

Også i puslingenes pigerække var der medaljer til Stenhuset. Emma K.M. Jensen vandt bronze individuelt, men fik guldmedalje i double sammen med klubkammeraten Mika Guldbæk. Emma scorede 879 i indledende runde og 839 i semifinalen. Dermed lå hun nummer tre inden trinfinalen, hvor hun lagde ud med at slå Maiken Lindrum fra SBwK med 132-113. Herefter tabte hun særdeles knebent til Mette Hald fra Stars and Strikes Horsens. I guldfinalen skulle Mette Hald så op imod Stenhusets Mika Guldbæk, der havde placeret sig på førstepladsen efter semifinalen. Hun havde scoret 915 i indledende og flotte 1030 i semifinalen. I trinfinalen tabte hun desværre til Mette Hald med cifrene 103-136, 152-133 og marginalt 145-149 i sidste og afgørende serie. Dermed blev det til sølv.

Stenhusets landsholdsaktuelle ynglingespiller, 16-årige Stine N. Johansen, blev jysk mester i double for ynglinge piger sammen med Maria Pedersen fra Grindsted BK. Stine scorede 1148 og Maria 1189 i indledende runde, hvilket sikrede de to piger guldmedaljerne. Efter 1122 i semifinalen sluttede Stine N. Johansen på fjerdepladsen, og fik dermed lige akkurat adgang til trinfinalen. Her spillede hun sig ind i medaljerækkerne ved at slå Nicole Rasmussen fra BK Pletten (Vejle) med 202-175 på finalens første trin. Herefter tabte hun desværre klart til Louise H. Jørgensen fra Trekanten (Kolding) med 158-241. Louise Jørgensen vandt i øvrigt det jyske mesterskab. Dermed blev status for Stine en guldmedalje i double og bronze individuelt. Også Stenhusets anden landsholdsspiller, Heidi Bach Madsen, spillede sig fra de indledende runder til semifinalen, men hun slap ikke videre til finalen.

I drengenes stærke ynglingerække var der også medaljer til Stenhuset. Her vandt Erik Kalmar Møller Jensen bronze i double sammen med Mikkel-Mathias Kristensen fra BK Viborg. De to drenge scorede 2461.

Vi slutter i juniorernes drengerække, hvor der også var medaljer til Stenhuset. Stortalentet Kim Knudsen scorede 1194 i indledende runde efter en svingende præstation, mens det i semifinalen blev mere stabilt - her scorede Kim 1216. Dette rakte til en andenplads efter semifinalen, og dermed trådte Kim ind på trinfinalens andet trin. Her tabte han til Trekantens Nichlas Christensen med 194-222. Dermed fik Kim en individuel bronzemedalje. I doubledisciplinen blev det til gengæld til en guldmedalje sammen med Oliver Hansen fra Trekanten. De to drenge havde en margin på 26 kegler til nærmeste forfølgere.

Dermed blev der sat punktum for et mesterskab, der i sandhed viste det store potentiale i Stenhusets ungdomsafdeling. Ud over de mange flotte præstationer med medaljer til følge skal vi heller ikke glemme spillere som f.eks. Jacob Kristensen, Nichlas Nielsen og Andreas Iversen, der fik deres mesterskabsdebut for puslinge med flotte resultater til følge. Der er grund til at ønske alle Stenhusets spillere stor tillykke med de mange flotte resultater. Naturligvis også et særligt tillykke til Rikke og Jeremy med de danske rekorder.

Se alle resultater fra mesterskabet på www.jbwu.dk

Stenhusets medaljetagere ved JM ungdom 2010

Template Design Ext-joom.com