Rikke N. Johansen var sølle én kegle fra sejren i SAMs ungdomstræf

Løvvang Bowling Center lagde i weekenden 31. oktober og 1. november baner til det traditionsrige SAMs ungdomstræf, som er opkaldt efter den mangeårige ivrige bowler og journalist ved Aalborg Stiftstidende. Traditionen tro lagde flere hundrede ungdomsspillere vejen forbi Nørresundby for at konkurrere i et af Danmarks største bowlingstævner. Stenhuset havde en lang række ungdomsspillere til start, og det kom der mange flotte resultater ud af.

 

Lad os lægge ud med puslingene, for her havde Stenhuset en ung gut, som virkelig markerede sig ekstraordinært positivt. Jeremy Christensen beviste for alvor sit meget store talent, da han med 1080 i indledende runde strøg helt til tops i puslingerækken. Med bl.a. en flot score på 223 i 5. serie opnåede han resultatet, som ikke alene skaffede ham adgang til stævnets finalespil, men som også var et af de bedste, en puslinge-drengespiller har præsteret i Stenhuset i mange år.

 

Også Stenhusets Mika Guldbæk var med fremme i puslingerækken. Hun scorede 846 (894 med handicap) i indledende runde, hvilket rakte til en syvendeplads på kvalifikationslisten. Kasper Kristensen sluttede som nummer 24.

 

Finalespillet i Sams 2009 bestod af tre trin: Matchplaykvalifikation, semifinale og finale. For puslingenes vedkommende blev matchplay-trinet endestationen. Selvom spillet egentlig var hæderligt, så sluttede Jeremy på en samlet sjetteplads, mens Mika blev nummer 8. Samlet set en meget flot præstation af Stenhusets to dygtige puslingetalenter. Jeremy fik en flot førstepræmie i rækken for spillere over 135 i snit.

 

I juniorrækken levede både Kim Knudsen og Rikke N. Johansen op til forventningerne, og placerede sig begge i toppen efter indledende runde. Rikke scorede 1082, hvilket inklusive pigernes handicaptillæg rakte til en foreløbig tredjeplads. Kim Knudsen 1129 og placerede sig dermed på fjerdepladsen. Der var ikke flere spillere fra Stenhuset, der kvalificerede sig til finalen, men her følger placeringerne: Karina Kristensen (29) og Daniel G. Nielsen (62).

 

På matchplaytrinet var Pernille Nielsen (Pin-Crackers) og Kim Lundberg (Skive) suveræne, men Rikke N. Johansen spillede sig med en solid indsats ind på tredjepladsen og fik dermed adgang til semifinalen. Kim Knudsen kom skævt fra start, men i den tredje af de fire serier scorede han 231 og så dermed ud til at spille sig i semifinalen. Med 145 i den sidste serie kom der desværre til at mange sølle seks kegler, og Kim måtte tage til takke med en samlet femteplads.

 

I semifinalen var Rikke N. Johansen oppe mod Kim Lundberg fra BK Skive. Den første serie blev vundet med 180-173, og hertil kom endda Rikkes 8 kegler pr. serie i handicap. Dermed var udgangspunktet for en succesfuld 2. serie og en samlet sejr i semifinalen til stede. Denne chance forpassede Rikke ikke. Hun vandt den anden serie med 200-160 og var dermed sikkert videre til finalen.

 

Rikkes finalemodstander blev Pernille F. Nielsen fra Pin-Crackers. Københavneren havde brilleret med flot spil i matchplay og semifinalen. I semifinalen lavede hun f.eks. 220 og 246 mod Mikkel Sørensen fra Smut. Den første serie blev særdeles velspillet, og selvom Rikke lagde ud med en 8miss, så kom hun stærkt igen. I 2. rude spærrede hun en stor split, og dette blev startskuddet til en flot serie, som Rikke dog tabte med 189-193. Den anden serie var lige hele vejen igennem, og før 10. rude var der fortsat intet afgjort. Rikke lukkede sin 10. rude med 2 strikes og en otter. Dermed var Pernille Nielsen tvunget til at præstere en spare i sin 10. rude, hvilket hun formåede. Dermed tabte vandt Rikke sidste serie med 178-176, men tabte samlet med blot én enkelt kegle.

 

Hos ynglingene stod Martin Baun Jensen for det i særklasse bedste resultat blandt Stenhuset spillere. I indledende scorede Baun flotte 1225 – et flot og meget fortjent resultat til et af Stenhusets helt store talenter på ungdomssiden, som i denne sæson rigtig er begyndt at udfolde sit potentiale, bl.a. ved at spille sig til en fast plads på 1. holdet i eliteserien. Også landsholdsspiller Stine N. Johansen kunne gøre sig gældende blandt de mange drengespillere – med 1161 (1209 inkl. Handicap) sluttede hun på en femteplads i indledende runde og skaffede sig dermed adgang til matchplay. Stenhusets øvrige placeringer: Heidi B. Madsen (16), Sabina K. Johansen (43), Andreas Ydesen (47), Jacob Mikkelsen (48), Sabrina Nielsen (52) og Line Marcussen (77). Martin Baun fik en tredjepræmie i sin handicaprække – og også Sabrina og Jacob blev hhv. nummer 3 og 4 i deres handicaprækker.

 

I matchplayfinalen for ynglinge fik Martin Baun desværre slet ikke spillet til at køre, og han gled fra fjerde til syvendepladsen. Det rokker dog ikke ved den meget flotte præstation i indledende runde. Stine N. Johansen scorede 781 på fire serier, og kvalificerede sig dermed til semifinalen på en fjerdeplads. Her skulle hun op mod Anders Lousdal, og selvom Stine gjorde en god figur og spillede glimrende, så var hun chanceløs mod en af Danmarks absolut bedste bowlere. Hun tabte den første serie med 208-247 og den anden serie med 209-279. Det kan man kalde et nederlag mod en værdig modstander. Stenhuset ønsker Stine stort tillykke med en flot præstation i SAMs 2009.

 

I alt blev der leveret meget flot bowling i SAMs ungdomstræf, bl.a. af landsholdsspillerne Anders Lousdal og Mik Stampe, der mødtes i ynglingenes finale. Tilskuerne i Løvvang fik, hvad de kom efter. Tak til Aalborg Kredsen for et, som sædvanlig, godt arrangement. Tillykke til alle præmietagerne.

 

Template Design Ext-joom.com