Repræsentantskabsmøde i Jydsk Bowling Union

Der blev i dag lørdag d. 14. marts 2015 afholdt ordinært repræsentantskabsmøde i Jydsk Bowling Union. Stenhuset har to repræsentanter og var til dagens møde repræsenteret af Bastian og jeg selv.

Mødet kan vise sig at være det næstsidste ordinære repræsentantskabsmøde i Jydsk Bowling Union, som følge af den igangværende strukturproces hos Danmarks Bowling Forbund, der planlægger at unionerne skal udgå af bowlingorganisationen.

Repræsentantskabsmødet var det første, efter at unionens love blev ændret sidste efterår, hvor det blev besluttet at det nu er klubberne direkte der er repræsentanter på mødet.

Valget af dirigent tog lidt længere tid end sædvanligt, idet det planlagte forslag til dirigent, havde meldt sig syg. Efter nogen betænkningstid, påtog Helge Larsen fra BKC Aalborg sig opgaven med at lede mødet, hvilket han udførte til repræsentantskabets fulde tilfredshed.

Der var til mødet 12 repræsentanter fra klubber i region 1, 7 repræsentanter fra klubber i region 2, 10 repræsentanter fra klubber i region 3, 13 repræsentanter fra klubber i region 4, samt 7 repræsentanter fra unionsbestyrelsen, i alt 49 repræsentanter. Det var pænt over de krævede 25% eller 26 repræsentanter, der skulle til for at være beslutningsdygtig.

Beretningerne blev alle godkendt, ligesom regnskabet blev godkendt.

Budgettet for 2015 blev godkendt med følgende hovedforudsætninger:

- Licenser til ungdomsspillere blev ændret til at være 0,00 kr., efter indstillingen fra ungdomsudvalget. Dermed tilbagebetales de allerede indbetalte licensafgifter for 2015.

- Der tilbagebetales 120.000 kr. til klubberne, svarende til budgetafvigelsen i 2014, der fordeles efter samme fordelingsnøgle som anvendt tidligere.

- Bestyrelsen blev bemyndiget til at kunne eftergive DBwF’s gæld til unionen på ca. 147.000 kr., under forudsætning af at DBwF anmoder herom, samt at de øvrige unioner også eftergiver tilsvarende gæld. Dette svarer i givet fald, til en et ekstraordinært bidrag fra klubberne til DBwF på 75 kr. pr. seniormedlem.

- Hvis DBwF på det kommende ordinære repræsentantskabsmøde i maj måned vedtager et strukturforslag der indebærer at DBwF pr. 1/1-2016 overtager sportslige og økonomiske ansvar for alle aktiviteter, opkræves der ikke licens for 2016 gennem Jydsk Bowling Union. DBwF overtager samtidigt ansvaret for alle omkostninger.

Under punktet lovforslag, blev en række ændringer foreslået af Jydsk Bowling Unions seniorudvalg behandlet. Forslagene er blevet udarbejdet i samarbejde med Fyns Bowling Union med henblik på en forenkling og ensretning af spillereglerne i de to unioner, hvilket er nødvendigt efter etableringen af det tætte sportslige samarbejde mellem de to unioner. Den største indholdsmæssige ændring er, at det fremover er DBwF’s disciplinærudvalg der skal sagsbehandle og afgøre protestsager under Jydsk Bowling Union. Det betyder samtidigt at Jydsk Bowling Union har nedlagt eget disciplinærudvalg.

For sæsonen 2015-2016 blev det besluttet, at kampafgifter er uændrede for senior og afskaffes for ungdom. Der opkræves yderligere ikke holdtilmeldingsgebyrer ved holdtilmeldingen for sæsonen 2015-2016. Licenserne for 2016 bliver uændrede såfremt Jydsk Bowling Union skal opkræve disse, som følge af at den nye struktur ikke vedtages i maj 2015.

Under valgene afgik seniorleder Nils Jensen, og nyvalgt blev Torben Rasmussen fra 4-Kanten. Der blev fortsat ikke valgt nogen kasserer og ungdomsleder, og ingen suppleant. Fra Stenhuset afgik Chresten fra posten som resultatformidler i region 3 og 4, efter en mangeårig indsats på dette område. Poul Erik blev genvalgt som licensformand og ansvarlig for rekorder. Jeg selv blev nyvalgt som lovudvalgsformand.

Næste års ordinære repræsentantskabsmøde afholdes lørdag d. 12. marts 2016 i Viby.

Template Design Ext-joom.com