Repræsentantskabsmøde i Danmarks Bowling Forbund 2011

Der blev lørdag afholdt ordinært repræsentantskabsmøde i Danmarks Bowling Forbund i Odense. Jeg deltog som repræsentant for Stenhuset. Per Høberg og Poul Erik deltog også i mødet, som henholdvis repræsentant for ungdomsudvalget og JBU's licensformand.

Normalt har Stenhuset ikke haft mulighed for at deltage i repræsentantskabsmødet idet det tidligere har være afholdt samme dag som karnevallet, men mødet er nu rykket til midt i maj måned.

Der var til mødet mødt repræsentanter fra 108 klubber. Det skal dog bemærkes at en del klubber havde valgt at lade sig repræsentere af personer fra andre klubber.

Jeg var i den usædvanlige situation at måtte på talerstolen i forbindelse med dirigenternes konstatering af mødets lovlighed. Vi havde efter en drøftelse i bestyrelsen besluttet et gøre indsigelse mod Forbundets lempelige fortolkning af bestemmelsen om at repræsentanterne skal være anmeldt til Forbundet senest 14 dage før mødet (§10, stk. 8.1). Dirigenterne valgte at gennemføre mødet. Det afgørende for Stenhuset var at sige fra overfor kreative lovfortolkninger.

Materialet der var udsendt inden mødet, var af gennemgående ringe kvalitet, hvilket mødet i høj grad også blev præget af.

Beretningerne blev relativt hurtigt behandlet. Størst debat var der i forbindelse med ungdomsudvalget beretning. Per fremførte overbevisende og sobert ungdomsudvalgets opfattelse af den konflikt der har været mellem Forbundsbestyrelsen og ungdomsudvalget. Forsamlingen gav ungdomsudvalget fuld opbakning.

Behandlingen af regnskab og budget blev en langtrækker. Der måtte ved mødets start udleveres en revideret ledelsesberetning til erstatning af den udsendte som var fejlagtig. Der blev stillet mange relevante kritiske spørgsmål til regnskabet, og det blev besluttet at der fra næste år skal udarbejdes et regnskab efter mere gennemskuelige principper.

Det blev under budgetbehandlen vedtaget at ungdomsbudgettet skulle ændres således at de besparelser Forbundsbestyrelsen havde besluttet tidligere på foråret blev annulleret. Budgetsbehandlingen kulminerede med den usædvanlige situation at budgettet for 2011 ikke blev godkendt af forsamlingen. Efter en afbrydelse af mødet, meddelte Forbundsbestyrelsen at de trak de foreslåede forhøjelser af licensgebyr og kampafgifter tilbage, hvorefter forsamlingen godkendte budgettet.

Budgetoversigten for 2012-2015 blev vedtaget efter samme principper.

Ændringer til lovene blev herefter behandlet. Det store spørgsmål var om Forbundsbestyrelsen kunne få opbakning til deres strukturændringsforslag. Stenhuset kan ikke støtte forslaget, og heldigvis blev det ikke vedtaget i sin helhed, kun den allerede etablerede elitestruktur blev vedtaget.

Jeg håber på baggrund af ovenstående at ungdomsudvalget genovervejer deres position og beslutter at fortsætte deres gode arbejde for dansk bowling.

De vigtigste ændringer der vedrører udøvelsen af bowling, er at Ligaen, 1. og 2. division overgår til at spille med matchpoints, hvor holdet som få flest seriepoints tildeles to matchpoints, og stillingen afgøres primært af matchpoints og sekundært af seriepoints. Desuden blev ligaens slutspil afskaffet.

Herefter skulle der gennemføres valg til Forbundsbestyrelsen. Næstformanden og to bestyrelsesmedlemmer var på valg. Inden valget meddelte næstformanden at han ønskede et mere positivt møde til næste år hvis han skulle fortsætte, og meddelte herefter at han ønskede at stille op til posten som næstformand. Herefter gik Svend Erik Larsen fra RBK90 (ja det er den Svend Erik som til dagligt spiller i ABT) på talerstolen og foreslog Kim T. Andersen fra ABT som næstformand. Så trak Næstformanden sig fra valget, og dermed var Kim T. Andersen valgt som ny næstformand for to år. Nu trak de to øvrige bestyrelsesmedlemmer sig, og nyvalgt blev herefter Dennis Blomholt fra LBC (og kredsformand), samt en repræsentant fra SBwU.

Mødets kulmination med valgene var uventet, men egentligt ikke overraskende. Forbundsbestyrelsens fremgangsmåde med strukturforslaget, i kombination med et meget dårligt forberedt repræsentantskabsmøde gjorde udslaget.

Mødet startede kl. 10.00 og sluttede først kort før kl. 21.00. Vi nåede først Aalborg igen til midnat.

Stenhuset ønsker de tre nyvalgte bestyrelsesmedlemmer tillykke med valget og held og lykke med arbejdet. Specielt ser vi frem til at have to Aalborg bowlere med i forbundsbestyrelsen.

Template Design Ext-joom.com