Jydsk Bowling Unions repræsentantskabsmøde 2011

Der blev i dag i Viby ved Århus afholdt ordinært repræsentantskabsmøde i Jydsk Bowling Union. I mødet deltog fra Stenhuset som delegerede: Lars Høberg, Per Høberg og undertegnede, samt Chresten som ansvarlig for resultatformidling Syd og Poul Erik Larsen som licensformand.

Beretningerne blev behandlet. Der var primært kommentarer og debat til formandens og ungdomslederens beretning.

Regnskab og budget blev godkendt. Det blev besluttet at licensafgiften fra 2012 skal stige med 60 kr. pr. seniormedlem og forholdsmæssige reducerede takster for ungdomsmedlemmer, pensionister osv. Det vil for Stenhuset indebære en ekstraomkostning på ca. 5.000 kr. årligt med virkning fra 2012.

Der blev vedtaget ændringer til Jydsk Bowling Unions love som konsekvens af sidste års ændringer i Forbundets love, samt en række redaktionelle tilpasninger.

Chresten blev genvalgt som ansvarlig for resultatformidling Syd og Poul Erik Larsen blev genvalgt som licensformand.

Der blev gennemgået ændringsforslag til Danmarks Bowling Forbunds love, med mulighed for at komme med kommentarer, men en egentlig behandling sker først ved Forbundets repræsentantskabsmøde midt i maj. Det var planlagt at Forbundets næstformand skulle gennemgå ændringsforslagene, men desværre meldte han afbud kort tid inden mødet, og Forbundets formand var forhindret i at blive på mødet til dette dagsordenspunkt, idet han havde andet uopsætteligt ærinde.

Ændringsforslagene medfører en meget centraliseret styring i Forbundet, hvor alene Forbundsbestyrelsens medlemmer vælges, mens alle øvrige poster enten ansættes eller udpeges. Endvidere foreslås ansvarsbeskrivelser for de fleste udvalg at udgå af lovene, hvilket indebærer at Forbundsbestyrelsen uden klubbernes vedtagelse kan fastlægge organisering, struktur og indhold af Forbundets fremtidige opgaver og aktiviteter. Der er således stor risiko for et demokratisk underskud som følge af de foreslåede ændringer.

Ændringsforslagene ikke særligt godt gennemarbejdede, og er endvidere mangelfuldt dokumenterede. Der kom desværre ikke yderligere information af betydning frem ved dagens møde, og det må imødeses at Danmarks Bowling Forbunds repræsentantskabsmøde d. 14. maj kan få et kaotisk forløb.

Template Design Ext-joom.com